Інформацію про податковий борг можна отримати скориставшись електронними сервісами ДПС

Інформацію про податковий борг можна отримати скориставшись електронними сервісами ДПС

Головне управління ДПС у Черкаській області інформує, що ДПС оприлюднюються (оновлюються) набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних на Єдиному державному веб-порталі відкритих даних за адресою: data.gov.ua.
Так, щомісячно на офіційному вебпорталі ДПС за посиланням: https://tax.gov.ua/ у розділі Відкриті дані (http://tax.gov.ua/datasets.php?q=) оприлюднюється інформація щодо суб’єктів господарювання, які мають податковий борг, із зазначенням керівників таких суб’єктів господарювання, та сум податкового боргу в розрізі платежів.
Також, звертаємо увагу платників податків, що за посиланням: https://tax.gov.ua/businesspartner розміщено електронний сервіс «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера». За допомогою зазначеного сервісу можна здійснити перевірку надійності ділового партнера, зокрема щодо сумлінності у сплаті податків.

Для цього, платнику податків достатньо ввести відому нформацію в одне з полів або в обидва поля і система здійснить пошук у базах даних, доступних для публічного використання та повідомить про результати пошуку.
ДПС щоденно оновлює інформацію на вебпорталі щодо стану розрахунків платника податків з бюджетом (про наявність заборгованості), крім вихідних та святкових днів, після проведення розрахунків зведених показників в центральній базі даних за результатами попереднього банківського дня.
Слід зазначити, що платник податків в Електронному кабінеті (https://cabinet.tax.gov.ua) з використанням кваліфікованого електронного підпису, в меню «Стан розрахунків з бюджетом» має доступ до своїх особових рахунків із сплати податків, зборів та інших платежів.
Також через меню «Заяви, запити для отримання інформації» приватної частини Електронного кабінету можна надіслати запит про отримання витягу щодо стану розрахунків з бюджетами та цільовими фондами за даними органів ДПС.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x