Чого не вистачає черкаським паркам? (опитування)

Чого не вистачає черкаським паркам? (опитування)

Європейський день парків відзначається щорічно в Україні 24 травня. У цей день були створені перші національні парки. Екологічне свято було засноване з метою піднесення профілю заповідників Європи, а також для того, щоб викликати суспільну підтримку їхньої роботи.
Ми вирішили поспілкувалися з черкасцями, аби дізнатися, яку роль відіграють парки в житті містян та що не вистачає у них для повного комфорту?

Чого не вистачає черкаським паркам? (опитування)

Ірина Горпинчук, студентка ЧНУ ім. Богдана Хмельницького:
–У Черкасах улюбленими парками є Соборний парк, Сосновий бір та парк Перемоги. На мою думку, у черкаських парках не вистачає достатнього контролю за прибиранням сміття, адже частенько біля дерев можуть лежати якісь обгортки та інший непотріб. А ще мені здається, що було б чудово, аби у парках були відкриті сцени, на яких би проводились різні виступи, щось схоже на те, що є у Сосновому бору, або площадки для проведення переглядів фільмів просто неба.

Чого не вистачає черкаським паркам? (опитування)

Лілія Судаченко, працівник у сфері обслуговування:
– У цілому парки в Черкасах доволі привабливі для відвідування. Мені подобаються гарні краєвиди, оглядові майданчики, затишні місця для розмов за кавою. Відвідуючи парки в різних містах та навіть за межами нашої країни, все одно полюбляю гуляти в теплу погоду саме в паркових зонах рідного міста. Але є певні нюанси, які псують атмосферу та загальну картину, як на мене. Особливо привертає увагу чистота природи, а її в наших парках не надто дотримуються. Не вистачає урн для сміття (найбільш помітно, якщо порівнювати з парками Німеччини, наприклад, там вони на кожному кроці буквально). Також хотілося б більше нових лавочок. І ще я б додала не менш важливий аспект, як біотуалети, адже в нас з цим проблема.

Чого не вистачає черкаським паркам? (опитування)

Марина Бойко, працівник у сфері обслуговування:
– На мою думку, нашим черкаським паркам не вистачає чистоти. Чомусь це найперше, що прийшло в голову. Усе інше влаштовує. Люблю наш Сосновий бір. Мені подобається його велика площа, оглядовий майданчик та прекрасні види на Дніпро. А ще в цьому парку є значна кількість «інста-локацій», де можна зробити красиві фото. Зараз, звісно, через карантин і зміни місця проживання не маю змогу часто відвідувати парк, а от раніше раз у тиждень точно прогулювалася просторами Соснового бору.

Чого не вистачає черкаським паркам? (опитування)

Альона Мироненко, бухгалтер:

– Для більш комфортного проведення часу для матусь та дітей, то, на мою думку, спершу потрібно розділити дитячі ігрові майданчики на вікові категорії, наприклад, до 5 років, з 6 до 9 і т.д. Це одна з причин травматизму у дітей. Далі, підвищила б рівень санітарних норм і контроль за їхнім виконанням. На власному досвіді переконалася, які брудні батути, атракціони, надувні гірки і т.п. Також вважаю доцільним і актуальним відкрити кафе з дитячим меню, так як в парку проводимо не одну годину і годувати дитину солодкою ватою і морозивом не є правильно. Тому це є причиною поспішати додому, замість того, щоб довше провести час на свіжому повітрі. Також потрібно збільшити кількість біотуалетів і місць, де можна помити руки. Звісно, такі місця мають бути завжди чистими і відповідати санітарно-епідеміологічним нормам. Ну і цінова політика в парках вражає: що розваги, що продукти, що іграшки мають значно завищені ціни.

Чого не вистачає черкаським паркам? (опитування)

Олексій Юрін, поет, радіоведучий:
– На мою думку, у черкаських парках не вистачає смарт-об\’єктів, а також об\’єктів сучасного мистецтва. Наприклад, Wi-Fi або «розумні» лавочки для заряджання смартфонів. Не буду оригінальним, якщо скажу, що улюбленим парком є Сосновий бір. Влітку я проводжу більше часу в парках. Там я маю змогу читати, писати, спостерігати за флорою та фауною, надихатися.

Чого не вистачає черкаським паркам? (опитування)

Ольга Федоренко, доцент кафедри журналістики, реклами та PR- технологій ЧНУ ім. Богдана Хмельницького:
– Парки є окрасою будь-якого міста. Тим більше, якщо це місцина, де можуть провести свій вільний час і відпочити черкасці. Не маю можливості часто гуляти парками, бо бракує на те часу. Але якщо вдається, то найбільше полюбляю наш Сосновий бір за його цілюще повітря та неймовірні краєвиди на Дніпро. Також улюбленою місциною є черкаський парк Перемоги із гарним ландшафтом та унікальним зоопарком, яким може похвалитися не кожне місто. Хотілося б, щоб у наших парках було більше водойм, красивих фонтанів. І головне, щоб вони були доглянутими!

Чого не вистачає черкаським паркам? (опитування)

Віктор Лісовий, програміст, фізик:
– Відвідую парки доволі часто, десь один раз через кожні два дні. На мою думку, черкаським паркам потрібно більше дерев та зелені. Також помітив, що люди часто самостійно протоптують стежки, тому вважаю, що їх можна було б удосконалити. Як і більшість черкащан, я полюбляю гуляти в парку Сосновий Бір, адже там багато місця для прогулянок, фонтани, зручно, що там неподалік пляж та Дніпро, де можна насолоджуватися свіжим повітрям.

Чого не вистачає черкаським паркам? (опитування)

Юлія Коршак, викладач Черкаського художньо-технічного коледжу:
– Ми сім’єю гуляємо у парках кожні вихідні. Любимо відвідувати наш Сосновий бір, тому що там для дитини є багато цікавих розваг та атракціонів. Подобається, що парк має велику територію, є де побігати, прогулятися та поспостерігати за тваринками, наприклад, білками, які радують своєю чарівністю. У черкаських парках для повного комфорту не вистачає прибирання та обрізки дерев. А ще хотілося б безкоштовних атракціонів для дітей, адже в наш час на кожному кроці за розваги потрібно викладати певну суму грошей.

Юлія Судаченко

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x