На Чернечій горі відзначили річницю перепоховання Тараса Шевченка

На Чернечій горі відзначили річницю перепоховання Тараса Шевченка

Сьогодні на Чернечій горі вшанували роковини перепоховання Кобзаря Тараса Шевченка. Про це повідомляють в пресслужбі ЧОДА.

Керівники області та Канівського району поклали квіти до могили Шевченка, де традиційно представники духовенства провели молебінь.

“Кожна дата роковин Пророка – це привід нагадувати про феномен Тараса Шевченка, філософію його творчості, фундаментальне значення для української духовності. І в наших ворогів є усвідомлення того, що саме Шевченко – центральна постать в українській літературі й українській духовності. Його творчість – неповторне явище в історії світової культури. День перепоховання – не можна назвати святом, але, як сьогодні відзначив Ігор Ліховий, саме 22 травня Тарас Шевченко повернувся додому – в Україну”, – говорить голова Черкаської ОДА Роман Боднар.

Також Роман Боднар процитував академіка Івана Дзюби:

“Щоб нація втратила свою життєздатність, дуже важливо дискредитувати основні опорні конструкції її національного самоусвідомлення. І тут, звичайно, Шевченка ніяк не обійти. Воюючи з Шевченком, воюють з Україною, хоч і приховують це з різною мірою вправності”.

Нагадаємо, що заходи з нагоди відзначення 159-ї річниці з дня перепоховання Тараса Шевченка відбудуться 22 травня на Черкащині. У зв’язку з карантинними обмеженнями, вони відбудуться онлайн.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x