Пільгові категорії населення Черкащини отримуватимуть субвенцію на придбання житла за новим механізмом

Пільгові категорії населення Черкащини отримуватимуть субвенцію на придбання житла за новим механізмом

Уряд оновив механізм надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення. Про те, як здійснюватимуться виплати, інформують в Департаменті соціального захисту населення ОДА.

Ухвалені зміни, внесені Урядом у квітні цього року, передбачають, що органи соціального захисту населення обстежують матеріально-побутові умови заявника за місцем перебування на квартирному обліку, про що складається відповідний акт, форма якого затверджена мін ветеранів. Перевірка наявності майнових прав на нерухоме майно чи права власності на нерухоме майно членів сім’ї особи, яка загинула (пропала безвісти), померла, та особи з інвалідністю, а також всіх членів сім’ї, на яких розраховується грошова компенсація, або відчуження такого майна протягом п’яти років, що передують даті подання заяви про призначення грошової компенсації.

На сьогодні потреба для виплати грошової компенсації учасникам бойових дій на території інших держав складає понад 29,8 млн грн для 27 сімей/осіб. Ще 38 родин/осіб учасників АТО з числа внутрішньо переміщених осіб потребують 36,45 млн грн для виплати грошової компенсації. Потреба для виплати грошової компенсації учасникам АТО з числа осіб з інвалідністю внаслідок війни 1 та 2 групи інвалідності складає близько 124,6 млн грн для 108 сімей/осіб.

Загалом право на отримання такої компенсації мають:

особи, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а також члени їх сімей;
внутрішньо переміщені особи, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України;
особи, які брали участь у бойових діях на території інших держав, а також члени їхніх сімей;
особи, які брали участь в Революції Гідності, а також члени їх сімей.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x