Укрзалізниця планує запустити 42 пасажирські поїзди з 1 червня

Укрзалізниця планує запустити 42 пасажирські поїзди з 1 червня

42 поїзди будуть готові вирушити з 1 червня. Про це повідомив перший заступник Міністра інфраструктури України Дмитро Абрамович 28 травня під час огляду готовності залізничного вокзалу м. Києва та рухомого складу до відновлення пасажирських перевезень. Огляд проведено разом з в.о. голови правління АТ «Укрзалізниця» Іваном Юриком. Повідомляють в Черкаській ОДА.

«З 1 червня 42 поїзди будуть готові вирушити. І їх кількість може збільшитися. Всього за 3 дні зі старту продажу проїзних документів пасажири придбали 21 тисячу квитків. Укрзалізниця готова до запуску пасажирських перевезень з 1 червня. Норми безпеки залишаються в пріоритеті», – сказав Дмитро Абрамович.

Рішення щодо того, коли і які рейси можуть бути відновлені, визначають обласні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у кожному регіоні. Тому, щоб відкрити інші напрямки, крім тих, що є наразі у продажу, необхідні письмові рішення відповідних обласних комісій.

Станом на сьогодні є рішення обласних комісій щодо відновлення сполучення у Харківській, Донецькій, Луганській, Одеській, Полтавській та Черкаській областях. Обласні комісії Чернівецької та Закарпатської областей не дозволили відновлення руху. Обласні комісії Тернопільської і Хмельницької областей дозволили запустити тільки приміське сполучення. Інші регіони приймуть рішення додатково протягом 28-30 травня.

Також нагадаємо, що з 1 червня продаж проїзних документів може здійснюватися одразу за 90 днів до дати відправлення, а не за 45-60, як було раніше. Їх можна придбати як на онлайн-ресурсах, так і в залізничних касах, які розпочали роботу з 27 травня.

Укрзалізниця планує запустити 42 пасажирські поїзди з 1 червня

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x