На Кременчуцькому водосховищі затримали браконьєрів

На Кременчуцькому водосховищі затримали браконьєрів

В ніч на 3 червня 2020 року, в ході проведення природоохоронного рейду спеціаліси Управління державного екологічного нагляду (контролю) у Черкаській області Держекоінспекції Центрального округу спільно з поліцейськими водного патруля РО ВО Управління патрульної поліції в Черкаській області на Кременчуцькому водосховищі неподалік території Липівського орнітологічного заказника виявили двох громадян, які на дерев᾿яному човні виловлювали рибу. Повідомляє начальник управління державного екологічного нагляду (контролю) у Черкаській області Олександр Позняков.

При огляді, виявлено та вилучено сітки, якими правопорушники встигли виловити рибу видів: Линок, Плітка. Лящ, Сом. Обрахована сума завданих збитків державі становить 3672 грн.

За вчинення незаконних дій по вилову риби на громадянин складено два адміністративні протоколи за ч.4 ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Грубе порушення правил рибальства).

На місце події викликана слідчо-оперативна група Золотоніського відділу поліції ГУНП в Черкаській області для встановлення обставин вчинення правопорушення. Незаконні знаряддя лову та човен вилучені для проведення слідчих дій. Риба передана на реалізацію до рибоприймального пункту з подальшим перерахуванням коштів до бюджету.

Враховуючи завдану істотну шкоду та значну кількість виловленої риби вирішується питання про порушення кримінального провадження за ознаками статті 249 КК України (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x