Сьогодні на Черкащині стартував купальний сезон

Сьогодні на Черкащині стартував купальний сезон

Саме сьогодні у нашому регіоні стартував купальний сезон. Вода у Дніпрі прогрілася до +18º С, що на 17 днів пізніше середньої дати початку купального сезону за останні 30 років. Найбільш пізня дата початку купального сезону – 11 червня того ж 2001 р. про це на своїй сторінці в Фейсбук повідомив директор Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Природа нарешті вирішила побалувати Черкащину справжньою літньою спекою! Червень, немов вибачаючись за свого холодного колегу – травень, та за власний невдалий старт, занурив наш регіон у липневу спеку.

З 5 червня розпочалося метеорологічне літо, тобто відбувся стійкий перехід середньодобової температури повітря через +15° в бік підвищення. Ми буквально вистрибнули з курток, жакетів у шорти, майки та короткі сукні. Літо прийшло із затримкою на три тижні. Найпізніша дата його початку – 8 червня 2001 р.

За прогнозом, малорухомий антициклон продовжує закачувати на Черкащину сухе та розжарене повітря з Туреччини. Тому, до кінця робочого тижня утримається суха, аномально-тепла погода: з дуже теплими ночами близько +20º, та зі спекою вдень +30..+32º. Таке тепло не характерне для початку літа. Зміни у синоптичній ситуації на нас чекають у вихідні. Активізується грозова діяльність, випадатимуть дощі, спека дещо спаде.

Погода була сприятливою для активного росту та розвитку всіх рослин, але одночасно і для розвитку та поширення грибкових хвороб, шкідників та бур’янів. Тому вже зараз потрібно подбати про обробіток садів від шкідників.

Показник горимості у лісах області швидко зростає, і вже завтра встановиться високий 4 клас пожежної небезпеки, який до кінця тижня підвищиться до надзвичайного 5 класу. Тож дотримуйтеся правил пожежної безпеки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x