Медики просять мера Сміли про фінансову допомогу

Медики просять мера Сміли про фінансову допомогу

Днями у малому залі Будинку рад відбулася зустріч міського голови Олексія Цибка з керівниками медичних закладів міста. Про це повідомляють на сайті Смілянської міської ради.

Основною темою зустрічі було питання фінансування медичної галузі. Міський голова запросив медиків до конструктивного діалогу з вирішення даного питання та наголосив, що забезпечення наданням якісними медичними послугами жителям міста кваліфікованими спеціалістами є одним із головних завдань влади.

За інформацією керівників закладів, додаткова потреба у дофінансуванні закладів охорони здоров’я міста складає 18,216 мільйонів гривень.
На даний час міською лікарнею заключні договори з Національною службою здоров’я України:
– на суму 29,331 млн для виплати заробітної плати;
– на суму 10,000 млн для надання послуг (лікування інфарктів, інсультів, обстеження);
За словами лікарів, Міністерство охорони здоров’я у порівнянні з минулим роком зменшило фінансування.

У ході зустрічі секретарем міської ради Віктором Федоренком було запрошено керівника аптеки «Надія» Юрія Бугайова. Він повідомив, що наразі припинено відпуск пільгових ліків пацієнам у зв’язку з відсутністю фінансування. Керівник аптеки зазначив про готовність надання ліків при відновленні фінансування.
Керівництво міста зазначило, що вирішення питання з пільговимми ліками можливо тільки через рішення міської ради, а наразі роботу міської ради заблоковано.
За словами начальника відділу охорони здоров’я Миколи Стуженка для додаткового надходження коштів, медичними закладами подані пакети тарифів на послуги, які не ввійшли за договорами, заключними з Національною службою України.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x