У Черкасах суттєво зростуть тарифи на водопостачання

У Черкасах суттєво зростуть тарифи на водопостачання

У Черкасах незабаром суттєво зростуть тарифи на водопостачання та водовідведення, повідомляють у прес-службі КП «Черкасиводоканал».

Вже з 1 липня цього року Національна комісія, що здійснює державне регулювання з питань ЖКГ дозволить водоканалам країни отримати економічно обґрунтовані тарифи на їх послуги. Зростання тарифів для населення планується на 80-90 відсотків. Загалом по Україні середній рівень зростання тарифів для населення може зрости майже вдвічі.

Як раніше повідомляла \”Нова Доба\”, діючі тарифи КП «Черкасиводоканал» не відповідають фактичним витратам підприємства. Останнє зростання тарифів на водопостачання до беззбиткового рівня відбулося у 2010 році, – інформує прес-служба підприємства. Також черкасцям слід приготуватися до підвищення тарифів і на водовідведення, оскільки з 2010 року здорожчання вартості послуг ПАТ «Азот» за очистку стічних вод відбулося майже в 3 рази.

Зростання вартості комунальних послуг є однією з умов МВФ, який надав Україні кошти для проведення низки економічних реформ. Нові тарифи можуть набути чинності вже з 1 липня цього року. Для соціального захисту населення держава запроваджує додаткову систему компенсацій.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x