Катастрофічним станом річки Рось зацікавилась Всеукраїнська екологічна ліга

Катастрофічним станом річки Рось зацікавилась Всеукраїнська екологічна ліга

Днями Черкаську область відвідала керівниця Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко. Вона зустрілася в облдержадміністрації із заступником очільника області Юрієм Безщасним та представниками екологічних установ Черкащини. Однією з головних тем, що піднімалися на зустрічі був стан притоки Дніпра річки Рось. Повідомляють в пресслужбі Черкаської ОДА.

– На ряду з іншими екологічними питаннями, зараз найбільш загрозливими є забруднення Дніпра та його притоків, зокрема річки Рось, – зазначила Тетяна Тимочко. – Лише минулоріч шість разів були зафіксовані більші або менші замори риби, що свідчить про зависокий рівень забруднення води. Причин цього багато: сповільнення течії, скиди неочищених стоків, підвищення температури води. Рось – це віддзеркалення стану усього Дніпра. Басейн річки розташований на території чотирьох областей – Житомирської, Київської, Вінницької та Черкаської. І саме остання має вирішувати основні наслідки забруднення. Тому пропоную саме Черкащині, за нашої підтримки та за участі представників профільного міністерства, організувати та провести відповідний публічний захід задля привернення особливої уваги до цієї проблеми та її вирішення.

Між тим, облдержадміністрація неодноразово зверталася до Мінекоенерго та Держводагентства з пропозицією провести на центральному рівні та за участю представників усіх чотирьох областей наради щодо вирішення проблематики річки Рось. Також ОДА зверталася до Київщини, Житомирщини та Вінничини з пропозицією об’єднати зусилля у врегулюванні цього питання на регіональному рівні. Висловили готовність взяти участь у цьому процесі поки що тільки кияни, каже заступник голови ОДА Юрій Безщасний.

– Проблеми річки Рось починаються не в Корсуні, – зауважив він. – Вони – наслідок забруднення від неконтрольованих скидів, які мають місце вище за течією. Ми самі цю проблему не вирішимо. Розуміючи це, звертаємося й пропонуємо включитися в процес спасіння Росі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x