На Черкащині подорожчали фрукти і яйця

На Черкащині подорожчали фрукти і яйця

Споживчі ціни в Черкаській області у травні 2020р. порівняно з попереднім місяцем зросли на 0,1%. Ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,3%. Найбільше (на 22,1% і 18,3%) подорожчали фрукти та яйця. Повідомляють в ГУ статистика в Черкаській області.

На 4,5–1,0% зросли ціни на макаронні вироби, безалкогольні напої, масло, сири, цукор. Водночас на 6,1–1,5% подешевшали м’ясо птиці, овочі, гречані крупи, рис, молоко, кисломолочна продукція, сало, хліб.

Алкогольні напої та тютюнові вироби зросли в ціні на 0,5%, що пов’язано з подорожчанням тютюнових виробів на 1,2%. Одяг і взуття подешевшали на 1,6%, зокрема, взуття – на 2,2%, одяг – на 1,2%.

Зниження цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 3,4% відбулося в основному за рахунок здешевлення природного газу на 18,1%. У сфері охорони здоров’я ціни знизилися на 0,4%, що зумовлено здешевленням фармацевтичної продукції на 0,6%. Ціни на транспорт знизилися на 1,5% в першу чергу через здешевлення палива і мастил на 10,1%.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x