У Ліплявському лісорозсаднику зростають сосна, дуби, гледичія та клени

У Ліплявському лісорозсаднику зростають сосна, дуби, гледичія та клени

На базовому лісорозсаднику Ліплявського лісництва Золотоніського лісгоспу добре зійшло лісове насіння. Цього року тут засіяли площу 1,2 га. Посіви сосни звичайної займають найбільшу площу – це 1,1 га, адже саме сосна звичайна є головною лісоутворюючою породою цього краю. Також на розсаднику висіяли жолуді дуба звичайного та червоного, насіння гледичії, кленів різних видів. Про це інформують в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Важливу роль у вирощуванні високоякісних сіянців відіграють своєчасні догляди, як ручні, так і механізовані. Після дощів ділянки дуже швидко заростають бур’янами, тож лісівники здійснюють прополювання.
Для забезпечення сіянців оптимальною кількістю вологи у спекотні літні місяці тут використовують систему крапельного поливу, яка дозволяє зволожувати грунт та забезпечує ріст рослин.

Дбайливі догляди за тендітними сіянцями дадуть можливість виростити гарний посадковий матеріал для забезпечення потреб Золотоніського лісгоспу під час лісокультурної кампанії вже наступної весни.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x