У селі Будище побудували амбулаторію за 5 мільйонів гривень

У селі Будище побудували амбулаторію за 5 мільйонів гривень

Ще одну амбулаторію загальної практики сімейної медицини у селі Будище Черкаського району відкрили сьогодні. Тут надають послуги 2 сімейних лікаря, з якими вже підписали декларації понад 3 тис місцевих жителів. Про це повідомляють в Черкаській ОДА. У амбулаторії виконали робіт на суму 5, 66 млн грн, зокрема: будівельні роботи; закупівля технологічного обладнання; закупівля медичного обладнання.

Загальна площа – 207,33 кв. м. На реалізацію Програми розвитку сільської медицини була спрямована державна субвенція ще у 2018 році, а також співфінансуванням з місцевих бюджетів. Термін програми завершується у 2020-му.

У селі Будище побудували амбулаторію за 5 мільйонів гривень

Це вже друга новозбудована амбулаторія в Черкаському районі. Раніше вже відкрили подібний лікувальний заклад у Степанківській територіальній громаді Черкаського району, а також у Благодатному Золотоніського району.

– Важливо покращувати якість надання медичних послуг саме у сільській місцевості. Комфортні умови потрібні і пацієнтам, і лікарям. Це ж стосується і санітарних умов в маніпуляційних, оглядових кімнатах. У цих приміщеннях відповідні умови є. Важлива і заробітна плата лікарів, внаслідок реформи вона значно підвищилася, що є додатковою мотивацією. Невід’ємна складова комплексності – мобільність, а саме забезпечення транспортом та дорогами. Якість життя – це якість і медичних послуг. На Черкащині триває ініційований Президентом проєкт «Велике Будівництво», комфорт об’єктів соціальної та дорожньої інфраструктури – один із найбільших запитів суспільства, – зауважив голова Черкаської ОДА Роман Боднар.

Сімейний лікар амбулаторії Валентин Фіщук відзначає важливість телемедичного обладнання, яке є в амбулаторії. Адже є можливість зв’язатися пацієнту із лікарями найвищої категорії третинної ланки, які можуть дати рекомендації і відпрацювати методику лікування. Крім того є й обладнання для діагностики, яке дозволяє робити електрокардіографію, отоскопію, офтальмоскопію та ін.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x