Черкаські рятувальники створили відділення безпілотників та відновили 14 автомобілів

Черкаські рятувальники створили відділення безпілотників та відновили 14 автомобілів

Сьогодні вперше в оперативний розрахунок Черкаського гарнізону ввели відділення безпілотних літаків та техніку модульного типу. Всі автомобілі мають засоби для хімічного бактеріального захисту, в умовах коронавірусної інфекції це необхідність. Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

– Сьогодні ми ввели в розрахунок безпілотні літаки та автомобільну техніку на базі УАЗ-469 та ЗІЛ-131, – розповів начальник управління ДСНС України у Черкаській області полковник служби цивільного захисту Андрій Даник. – Раніше це були хімічні автомобілі, ми їх всі переобладнали для гасіння лісових пожеж, торфовищ, та пожеж в екосистемах, також вони можуть залучтися на ліквідацію надзвичайних ситуацій пов᾿язаних із хімічними речовинами і для дезінфекції міста. Це перший етап підготовки до гасіння пожеж в екосистемах. Техніка також може залучатися до подолання наслідків коронавірусу, оскільки обладнана засобами хімічного та бактеріологічного захисту. Також найближчим часом ми плануємо ввести до строю інженерну техніку на базі танків. Ми робимо все для того, щоб Черкащина була щонайкраще захищена від надзвичайних ситуацій.

Черкаські рятувальники створили відділення безпілотників та відновили 14 автомобілів

Оснащення дозволить ще ефективніше реагувати на пожежі, аварії та інші надзвичайні події. Окремо варто зупинитися на автомобілі мобільно-оперативної групи. Він призначений для координації дій безпосередньо в зоні небезпечної події. Тут можна оперативно обробляти та обмінюватися інформацією із іншими службами. Загалом зі складів було відновлено та задіяно 14 одиниць техніки. Їх повністю відновили та переоснастили сучасним протипожежним обладнанням.

– Такі ж модулі, як у Черкасах, будуть і в інших підрозділах області: Золотоніському, Корсунь-Шевченківському, Смілянському та Чигиринському, – відзначив керівник Черкаської ОДА Роман Боднар. Він також подякував за роботу керівнику Андрію Данику та всьому колективу рятувальників за цілодобову службу.

Фоторепортаж із відкриття відділення можна переглянути за цим покликанням:
https://novadoba.com.ua/62506-u-cherkaskykh-ryatuvalnykiv-zyavylosya-viddilennya-bezpilotnykiv.html

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x