Мер Черкас – лідер симпатій черкасців (ОПИТУВАННЯ)

Мер Черкас – лідер симпатій черкасців (ОПИТУВАННЯ)

Центр регіональних соціально-гуманітарних досліджень провів соціологічне дослідження політичних настроїв виборців міста Черкаси. За його результатами лідером серед кандидатів лишається чинний міський голова Анатолій Бондаренко, за ним іде імовірний кандидат від «Слуги народу» Віталій Ільченко. Серед політичних сил лідирують партії «Слуга народу» та ВО «Батьківщина». Дослідження проводилося з 1 по 5 червня 2020 року. Повідомляє сайт «Вичерпно».

Опитування проводилось по всій території міста Черкаси, у Придніпровському і Соснівському районах міста. Опитування не проводилось на 13 закритих виборчих дільницях (лікарні, госпіталь, військова частина, тюрми і т.п.), а отже і соціологічний аналіз по них не проводився. Кількість опитаних по кожному району і по кожному мікрорайону міста пропорційна кількості виборців у кожному з них. Для обробки даних опитування використано відповідну комп’ютерну програму. Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв’ю згідно з анкетою (face to face).

Усього результативно було опитано 1000 респондентів, ще 243 респонденти відмовилися відповідати у зв’язку зі своїм однозначним рішенням не брати участі у виборах.

Мер Черкас – лідер симпатій черкасців (ОПИТУВАННЯ)

Враховуючи кількість анкет та охоплену опитуванням територію і масу населення, цілком коректною є передусім вибірка по місту в цілому, а також у розрізі двох адміністративних районів, що забезпечує точність результатів і порівняно невисоку для такої вибірки похибку (в межах ±2,5%). Вибірки по окремих мікрорайонах вже недостатньо коректні за рахунок малої вибірки і більш високої похибки, результати тут є менш точними, передусім, йдеться швидше про приблизні величини, іноді навіть про тенденції, а не про абсолютно точні цифри.

Опитуванням були охоплені наступні мікрорайони м.Черкаси: Центр, розділений на західну (Соснівський р-н) і східну (Придніпровський р-н) частини по лінії вул.Смілянської, Кривалівка, Порт, Змагайлівка, Рафзавод, Машбуд, Молокозавод, Район Д, Митниця, Вокзал, Водопарк-Газороздатка, Гарнізон, Південно-Західний район або Перемоги (розділений для зручності аналізу на західну і східну частини по лінії вул.Сумгаїтської), Дахнівка, Соснівка, Казбет, Хімселище, останній також був розділений на західну (Соснівський р-н) і східну (Придніпровський р-н) частини по лінії вул.Чорновола.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x