Після злив на Черкащину прийде літнє тепло

Після злив на Черкащину прийде літнє тепло

Позитивна аномалія, яка триває на Черкащині з 6 червня, викликана особливостями атмосферної циркуляції. Тож більша частина України та зокрема Черкащина перебували у зоні грозових злив, шквалистих вітрів та граду. За прогнозом сьогодні у другій половині дня очікується проходження через територію Черкащини активного атмосферного фронту з бурхливою грозовою діяльністю, зливовими дощами різної інтенсивності, місцями градом та шквалами 15-20 м/с. Про це інформують в Черкаському гідрометцентрі.

Не потрібно нехтувати елементарними правилами поведінки під час грози: бути подалі від водних об’єктів, не ховатися під високі дерева, вимикати мобільні телефонии, нагадав начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань. Вівторок запропонує деякі зміни у погоді. На погодну ситуацію все більше починає впливати прохолодний Скандинавський антициклон. На фоні зростання атмосферного тиску грозова діяльність значно послабиться. Окремі незначні дощики ще можливі переважно у східній частині області. Вночі, переважно по заходу області, можливі тумани. Температура як вночі, так і вдень спаде на 1-2º.

У другій половині тижня переважатиме тепла літня та без суттєвих опадів погода. Відчуття свіжості додаватиме посилений вітерець із північного сходу. Температура вночі 12-17º, вдень 24-29º.

Більш спокійна та комфортна погода буде сприятливою для початку жнив, проведення відпусток та різноманітних господарських робіт. Прогноз погоди на святкові вихідні вже готується нашими синоптиками, пильно стежте за нашими публікаціями.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x