Черкаські оперативники затримали дует серійних домушників

Черкаські оперативники затримали дует серійних домушників

Затримані раніше неодноразово притягувалися до кримінальної відповідальності за вчинення крадіжок з будинків. Слідство володіє інформацією про причетність затриманих до понад 10 аналогічних справ. Про це повідомляє пресслужба поліції Черкаської області.

Зловмисники мали значний кримінальний досвід у вчиненні крадіжок, тому діяли обережно, використовуючи методи конспірації. Вчиняли крадіжки в різних містах області, обираючи «елітні» будинки. Тривалий час спостерігали за звичками господарів та проникали в будинок коли були впевнені, що вдома нікого немає. Один із зловмисників проникав у будинок, інший чекав у автомобілі поряд, триваючи зі спільником постійний контакт. Викрадали лише цінне та негабаритне майно, яке могли винести непомітно. Викрадені речі збували на території іншої області.

Поліцейські протягом місяця йшли по сліду зловмисників. Їх затримали «на гарячому», під час вчинення чергової крадіжки з будинку в місті Золотоноша. Під час невідкладних обшуків за місцем проживання затриманих працівники поліції вилучили речі та грошові кошти, які вони раніше викрали у потерпілих.

Зловмисників затримано в порядку статті 208 КПК України. Їм оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 3 статті 185(Крадіжка) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання затриманим запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до шести років.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x