На Черкащині попрощалися із митрополитом Черкаським і Канівським Софронієм

На Черкащині попрощалися із митрополитом Черкаським і Канівським Софронієм

У кафедральному Михайлівському соборі відбулося прощання з Митрополитом Черкаським і Канівським Софронієм. Тисячі вірян, численне духовенство, ченці і черниці прийшли проститися з Владикою.

Нагадаємо, митрополит Черкаський і Канівський Софроній (Дмитрук) помер 22 червня о 23:08 після тривалої хвороби на 81-му році життя. Він керував Черкаською єпархією 28 років.

Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій висловив співчуття єпископу Золотоніському Іоанну, вікарію Черкаської єпархії, та духовенству і пастві Черкаської єпархії у зв’язку зі смертю митрополита Черкаського і Канівського Софронія.

Із благословення Предстоятеля УПЦ Божественну літургію у Михайлівському соборі, а також уставний чин погребіння спочилого Владики Софронія очолив Керуючий справами УПЦ, митрополит Бориспільський і Броварський Антоній. Разом з архієреями служили сотні священиків з усієї Черкаської єпархії та інших областей України.

Владику Софронія поховали на подвір’ї збудованого його трудами кафедрального Михайлівського собору навпроти головного вівтаря.
Владика Антоній оголосив указ Предстоятеля УПЦ Блаженнішого митрополита Онуфрія, згідно з яким обов’язки керуючого Черкасько-Канівськоою єпархією тимчасово покладені на вікарного єпископа Золотоніського Іоанна, повідомляють в прес-службі Черкаської єпархії.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x