Понад сотня юних спортсменів змагалися за Кубок міського голови з греко-римської боротьби

Понад сотня юних спортсменів змагалися за Кубок міського голови з греко-римської боротьби

У палаці спорту «Будівельник» відбулися змагання за Кубок міського голови з греко-римської боротьби серед юнаків. Участь у них взяли більше сотні спортсменів із Черкас та 9 інших населених пунктів, як Черкаської, так і інших областей: Тального, Золотоноші, Звенигородки, Сміли, Благодатного (Черкаська обл.), Конотопа (Сумська обл.), Кременчука, Решетилівки (Полтавська обл.) та м. Києва. Про це повідомляють у Черкаській міській раді.

Під час відкриття змагань учасників привітав міський голова Черкас Анатолій Бондаренко. Він побажав спортсменам цікавих поєдинків та перемоги найсильнішим борцям.

«Я радий, що у Черкасах розвивається греко-римська боротьба і спорт загалом. Вважаю, що наше місто може стати спортивною столицею України!», – зазначив Анатолій Васильович.

Президент федерації греко-римської боротьби м.Черкаси Олексій Мельник говорить, що так масштабно ці змагання проводяться вперше: у великій і комфортній залі ПС «Будівельник», із максимальним залученням спортсменів і спонсорів.

«У місті Черкаси – справжнє свято спорту. Дякую спонсорам, які допомогли зібрати кошти на організацію, інвентар і подарунки. Дякую всім тренерам, за те що вони тренують дітей, передають їм свої знання майже на волонтерських засадах. Переконаний: вкладаючи добро в дитячі серця – отримаємо добрих і чемних українців, привівши хлопчиків у спорт, отримаємо здорову націю!», – наголосив Олексій Мельник.

Змагання проходили у трьох вікових групах (2004-2005 р.н., 2007-2008 р.н. і 2010-2011 р.н.) та 20 вагових категоріях. Переможці отримали медалі, кубки, грамоти та подарунки від спонсорів. У врученні нагород взяли участь президент федерації греко-римської боротьби м.Черкаси, депутат Черкаської міської ради Олексій Мельник та депутат міської ради Роман Діскант.

У гостей спортивного свята залишилися приємні враження від організації змагань.

«У Черкаси на змагання ми приїжджаємо кожен рік. Нам дуже комфортно, близько і зручно добиратися. Зала у Черкасах – одна з найкращих в Україні, велика і затишна. Все проходить на найвищому рівні, розвивається боротьба. Коли такі змагання проходять, діти ростуть у спортивному плані. Дякуємо меру Черкас, що він не злякався, адже багато хто боїться проводити заходи. Діти вже дуже скучили за боротьбою. Якщо б вони не взяли участь у цьому турнірі, то вони взагалі б забули про те, що таке боротьба, адже найближчі змагання тепер будуть у вересні-жовтні. Восени вже буде Чемпіонат України, а як можна боротися, якщо ти не береш участь у турнірах?», – говорить Микола Троян, тренер команди з Кременчука.

«Діти вже втомилися від карантину і нудяться у чотирьох стінах. І добре, що з’явилася така можливість поборотися, якої не було за час карантину. Нам дуже подобається зала для змагань – у Києві ми проводимо змагання у набагато гіршій залі. Приємно, що у вас в місті розвивається та відроджується боротьба. Є сильні спортсмени, є чемпіони України, призери України. Бажаю вам подальшого розвитку і успіхів!», – зазначив Олексій Добровольський, заслужений тренер України, м. Київ.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x