На Канівщині відбудовують місцеву дорогу, яка сполучає два райони

На Канівщині відбудовують місцеву дорогу, яка сполучає два райони

Автодорожнє сполучення між районами місцевими шляхами відновлюють на Черкащині у межах президентської програми #Великебудівництво. Уже стартували роботи на з десятку місцевих дорогах, які запланували відбудувати цьогоріч на Черкащині. Як проходять ремонти на таких об’єктах оглянув перший заступник очільника області Дмитро Ляшов. Учора він проінспектував хід робіт на дорозі О 240709 Межиріч − Лука – Горобіївка, що на Канівщині.

Тут відновлять асфальтне покриття на 6,4 кілометра дороги. Робитимуть це ділянками протяжністю від 75 до 600 метрів. За словами представника підрядної організації, головного інженера ПП «Євроавтодор» Миколи Рябка, ділянки для ремонту обирали залежно від зруйнованості покриття.

– Роботи включають фрезерування, тобто знімали нерівності, вирівнювали покриття, щоб «свіжий» асфальт ліг рівно, – каже він. – Зараз йде влаштування асфальтно-бетонного покриття. Після ущільнення його товщина сягатиме 6 сантиметрів. Постійно проводимо температурні заміри та заміри ширини. Працюємо з розпеченою до понад 150 градусів асфальтною сумішшю. Для розуміння, на найменшу ділянку у 75 метрів, яку ремонтуємо на цій дорозі, йде 2,5 тонни асфальту.

Завершити роботи обіцяють до кінця червня. Упродовж липня підрядник також подбає про ремонт штучних споруд, нанесення дорожньої розмітки, обладнання узбіч. Такого ремонту жителька тутешнього села Горобіївка Ольга Гончаренко не спостерігала за понад 20 років, поки живе у цьому селі. Ремонту ж дорога потребувала давно. Кожен ладнав ями на дорозі власними силами біля дворів, додає вона.

Дорога об’єднує два райони: Канівський та Корсунь-Шевченківський. Через її зруйнованість тут тимчасово відмінили рейсовий автобус. Нині ж, стверджує Межирицький сільський голова Іван Чупилка, він готовий розпочинати перемовити з його відновлення.

– Дорога була в тяжкому стані, – відзначає сільський голова Межирічі. – Для жителів сіл Сахнівка, Межиріч, Лука вона важлива, адже тільки цим шляхом люди добираються до лікарні, школи, на базари. Автошлях ремонтували кожен рік потроху. 300-600 метрів. Найдовша ділянка, яку відновили, сягала два кілометри.

На відбудову цієї дороги область отримала з Держфонду 12,2 млн грн цільової субвенції. Вона – одна з перших місцевих доріг, де розпочалися масштабні роботи на Черкащині, зауважує перший заступник очільника області Дмитро Ляшов. За його словами, у цей час в області стартували середні та капітальні ремонти на понад 10 об’єктах.

– Загалом у переліку до відновлення – більше 60 об’єктів, – пояснює посадовець. – Ми вирішили не розмінюватися на маленькі ділянки, а взятися за чималі за протяжністю відрізки доріг. У кожному районі по 2-3 такі дорожні об’єкти, які відновимо цьогоріч. Ще 200 млн грн ми заклали на експлуатаційне утримання. Звісно, це не порівняти з повним перекриттям дорожнього полотна «свіжим» асфальтом. Втім це допоможе в умовах обмеженого ресурсу забезпечити проїздність автошляхами області.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x