За добу на черкаські сапери знищили 18 боєприпасів часів минулих війн

За добу на черкаські сапери знищили 18 боєприпасів часів минулих війн

25 червня, у селі Холоднянське Смілянського району, під час відпочинку на місцевому ставку, громадяни знайшли на березі невідомий предмет схожий на артилерійський снаряд. Рятувальники, що прибули за викликом на місце події, ідентифікували знахідку, як артилерійський снаряд калібром 75 мм часів 2-ї світової війни. Цього ж дня сапери знищили ще декілька боєприпасів. Повідомляють у пресслужбі ДСНС України в Черкаській області.

Евакуацію та знищення вибухонебезпечного предмету займалися сапери аварійно-рятувального загону спецпризначення Управління.

Цього ж дня, піротехніки аварійно-рятувального загону спецпризначення вивезли на спеціальний полігон та знищили шляхом контрольованого підриву, раніше виявлені у Христинівському районі боєприпаси часів 2-ї світової війни. Знищений арсенал складався з восьми артилерійських снарядів калібром 75, 76 та 85 мм, а також гранати Ф-1 та мінометної міни калібром 82 мм.

Цього ж дня, сапери Управління вилучили та знищили ще 7 боєприпасів часів 2-ї світової війни, які були знайдені в Уманському районі. Знищені – 3 артснаряди калібром 76 мм, 122 мм та 130 мм, а також 2 мінометні міни калібром 82 мм та авіаційна бомба АО-10, були знайдені неподалік села Кочубіївка, а протитанкову міну ТМі-35, місцеві мешканці знайшли неподалік села Берестівець.

На загал, цього року сапери аварійно-рятувального загону спеціального призначення знайшли та знищили вже 798 боєприпасів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x