Як захистити свою квартиру від злодіїв під час відпустки

Як захистити свою квартиру від злодіїв під час відпустки

Планувати свою відпустку чи інший відпочинок ми звикли заздалегідь. Втім, готуючись до від’їзду, займаючись приємними клопотами, не забувайте завчасно подбати і про безпеку свого помешкання. Адже у «домушників» немає вихідних чи свят, вони працюють на повну саме тоді, коли відпочиваєте ви. В Управлінні поліції охорони в Черкаській області поділилися порадами, як вберегти свій дім від злодіїв під час відпустки.

Як зазначив начальник Управління поліції охорони в Черкаській області полковник поліції Василь Курятник, найпоширенішими способами проникнення до житла залишаються: підбір ключів, віджим склопакетів, злом серцевини замків та вільний доступ та нагадав основні правила щоб цього уникнути:
* не розголошуйте про наміри свого від’їзду чи придбання бажаних путівок на відпочинок;
* тримайте в таємниці інформацію щодо продажу чи купівлі вартісного майна (квартири, автівки, спадщини і т.д.);
* не вихваляйтеся про місце свого відпочинку та не діліться враженнями в соцмережах (краще це зробити по приїзду);
* доручіть своїм близьким або довіреним особам спостерігати за станом вашої квартири чи будинку (на предмет появи підозрілих осіб, наявності так званих сигнальних «міток» і т.д.);
* мешканцям приватних домоволодінь, нижніх поверхів та квартир, розташованих над прибудовами чи зовнішніми комунікаціями, необхідно встановити захисні решітки на вікнах.

Також начальник Управління акцентував увагу на тому, що найдієвішою складовою в убезпеченні свого майна залишається встановлення систем охоронної сигналізації.

Фахівці поліції охорони допоможуть підібрати та встановити сучасну охоронну систему, а озброєний наряд реагування за лічені хвилини прибуде за сигналом її спрацювання, який миттєво надходить на пульт централізованого спостереження.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x