Черкаські профспілківці протестували проти законопроєкту, що обмежує права працівників

Черкаські профспілківці протестували проти законопроєкту, що обмежує права працівників

Сьогодні кілька сотень черкащан зібралися на Соборній площі міста перед будівлею Обласної ради. Таким чином черкаські профспілківці приєдналися до всеукраїнських акцій протесту проти загроз, які з᾿являються в разі прийняття законопроєкту № 2681. На думку ініціаторів акції, він порушує не права і обмежує свободи працівників України, а також порушує вимоги Конституції.

Мета акції – привернути увагу суспільства, трудових колективів до загроз, які з᾿являються в разі прийняття законопроєкту № 2681. Законопроєкт є неприйнятним для працюючої людини та трудових колективів. Запропоновані зміни порушують вимоги Конституції України, яка не допускає звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод та визнає чинні міжнародні договори частиною національного законодавства України. Він також порушує норми ратифікованих Україною Конвенцій Міжнародної організації праці, Угоду про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, інші міжнародні договори.

Черкаські профспілківці протестували проти законопроєкту, що обмежує права працівників

– Ініціатива Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики захисту прав ветеранів Галини Третьякової про внесення у Верховну Раду у першому читанні законопроекту 2681 є негативною в оцінці профспілок України, а також європейських і світових профспілок, – зазначив голова Федерації профспілок Черкаської області Петро Шевченко. – Цей законопроєкт порушує насамперед баланс у відношеннях працівника і роботодавця, змінює парадигму політики колективного захисту, порушує Конституцію України. Він скасовує практику колективних договорів і передбачає, що кожен працівник укладатиме свою власну угоду із роботодавцем. Ми, а також і світові лідери профспілкового руху вважаємо, що це негативна практика, адже простий працівник не може передбачити всі умови своєї праці. Мова йде про заробітну плату, безпеку виробництва, відпустки і багато інших надзвичайно важливих речей.

Ініціатива парламентаріїв прийняти законопроєкт розцінюється профспілками, як чергова спроба поставити організації громадянського суспільства під повний контроль держави.

Черкаські профспілківці протестували проти законопроєкту, що обмежує права працівників

– На превеликий жаль, ми спосетреігаємо сьогодні масштабний тиск не тілки на профспілки, а й на людей праці, – зазначив голова обкому профспілки працівників культури Василь Марштупа. – Цей законопроєкт, проти якого ми сьогодні протестуємо, планує змінити закон, на який сьогодні опираються профспілки. Він дає величезні права роботодавцю я позбавляє нас можливость захистити людину. Якщо його приймуть працедавець зможе звільняти працівників без нашого погодження, може винести йому догану та багато іншого. З його прийняттям нашу діяльність буде практично нівельовано.

Активісти звернули особливу увагу на те, що вони протестують не проти місцевої влади, а проти дій Верховної.

Фоторепортаж із заходу можна переглянути за цим покликанням:
https://novadoba.com.ua/62679-mityng-cherkaskoyi-profspilky-proty-pidpysannya-proyektu-2681.html

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x