З 1 липня зростає прожитковий мінімум і… штрафи

З 1 липня зростає прожитковий мінімум і… штрафи

Нові штрафи за керування машиною напідпитку, іпотека під 10% та відкриття кордонів – все це вже з 1 липня 2020 року. Повідомляє «BBC news».

Від 1 липня водіння напідпитку чи «під кайфом» стане кримінальним порушенням. Вже не адміністративним проступком. Покарання суттєво посилять.

Для тих, хто керує авто в стані алкогольного, наркотичного сп\’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та реакцію, штраф буде від 17 000 до 34 000 грн. Раніше верхня межа була 10 200 грн. Також можуть позбавляти прав на строк до трьох років. Таке ж покарання передбачене на той випадок, якщо людина, яка була за кермом, відмовляється від відповідної перевірки. Покарати можуть і в тому разі, якщо водій вживає алкоголь, наркотики чи лікарські препарати вже після ДТП за його участі, але до медичної перевірки. За ті ж дії, але вчинені повторно, водіїв каратимуть штрафом у 51 000 грн з позбавленням прав на строк від двох до трьох років.

З 1 липня загальний прожитковий мінімум зросте на 91 грн – до 2 118 грн на місяць. Прожитковий мінімум для осіб, які стратили працездатність, або ж мінімальна пенсія, становитиме 1 712 грн.
Для працездатних осіб прожитковий мінімум становитиме 2 197 грн. Від нього залежить мінімальний посадовий оклад (тарифна ставка) для бюджетників, а також низка соціальних виплат, пільг і штрафів.

Почнуть діяти зміни, які дозволять дофінансувати лікарні. Про це повідомив міністр здоров᾿я Максим Степанов.
«Так званий пакет антикризових дій, за якими медичні заклади, які внаслідок другого етапу реформи отримали менше фінансування з державного бюджету, ніж це було, будуть дофінансовані до рівня минулого року», – заявив урядовець.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x