5 років із дня пожежі в Черкаському театрі: скільки ще коштів та часу потрібно на ремонт

5 років із дня пожежі в Черкаському театрі: скільки ще коштів та часу потрібно на ремонт

П’ять років тому сталася пожежа в Черкаському драматичному театрі імені Т. Г. Шевченка. Він був зруйнований, протягом цього часу проводилися ремонтні роботи. Насамперед були виконані аварійно-відновлювані роботи, екстер’єр, дах. На сьогодні використали майже 122 млн грн. Обласна влада поставила для себе досить амбітне завдання, завершити цього року реалізацію цього проекту, другу чергу ремонту. На сьогодні вже відбулися тендерні процедури, визначили переможця і 6−7 липня відбудеться підписання договору генерального підряду із цього проекту.

− У межах другої черги у нас роботи сконцентровані саме на коробці сцени. Це відновлювання поворотного механізму сцени, штакетного господарства, планшету та одягу сцени, − розповідає перший заступник голови ОДА Дмитро Ляшов.
На сьогодні на ці роботи передбачено близько 60 млн грн на ремонтні роботи, кошти надходитимуть із різних джерел. Єдина проблема, за словами Ляшова, це вчасність фінансування.

5 років із дня пожежі в Черкаському театрі: скільки ще коштів та часу потрібно на ремонт

− Із 60 мільйонів гривень передбачено: 20 мільйонів − на загальнобудівельні роботи, 10 − на благоустрій і 30 млн – на нове обладнання, − пояснив заступник голови ОДА. − Крім ремонту в приміщенні, також стоїть питання благоустрою навколишньої території. Усе навколо театру має отримати нове обличчя, це й обличчя міста, зокрема.
Тому обласна влада запросила й міську долучитися до фінансування ремонту театру. Також близько 35 млн спрямують із ДФРР, 4 млн із обласного фонду, 10 млн пообіцяла міська влада.

Раніше на ремонт театру уже спрямували 122 млн грн, із яких 22−23 млн пішли на аварійно-відновлювальні роботи, майже 100 млн на першу чергу робіт: відновлення глядацького залу, меблів, фойє трьох поверхів, екстер’єр театру, дах, піддашшя.
За словами директора театру Петра Ластівки, раніше, крім ремонтних робіт, вдалося купити пульт звукорежисера та художника з освітлення та деяке світлове та звукове обладнання. Згодом усе інше обладнання будуть закуповувати відповідно до потреб.
− Усі інші кошти, які будуть спрямовані із інших джерел, від меценатів, будуть спрямовані на оновлення матеріально-технічної бази, − наголосив Дмитро Ляшов.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x