Понад 8 тисяч абітурієнтів Черкащини склали ЗНО з української мови та літератури

Понад 8 тисяч абітурієнтів Черкащини склали ЗНО з української мови та літератури

30 червня відбулося обов’язкове для усіх учасників зовнішнього незалежного оцінювання тестування з української мови і літератури. Його результати зараховуватимуться як вступний іспит до закладів вищої освіти, а також як державна підсумкова атестація навчального курсу з української мови. На Черкащині для проходження ЗНО з української мови і літератури зареєструвалося 11 130 осіб, з’явилися – 8 395, що становить 75,4 % від загальної кількості, повідомила заступниця начальника обласного управління освіти і науки Оксана Сімушіна, інформують в пресслужбі ЧОДА.

Максимальна кількість тестових балів за виконання частини тесту «Українська мова» дорівнює 68 тестовим балам. Максимальна кількість тестових балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання сертифікаційної роботи з української мови і літератури, дорівнює 104 балам.

З метою інформування учасників зовнішнього незалежного оцінювання 1 липня будуть опубліковані правильні відповіді на завдання тесту.

Установлення порога «склав/не склав» та визначення результатів ЗНО з української мови і літератури відбудеться за підсумками засідання експертної комісії з питань визначення результатів ЗНО не пізніше 24 липня. Цього ж дня будуть опубліковані таблиця відповідності тестових балів оцінкам за шкалою від 1 до 12 балів з української мови та таблиця переведення тестових балів з української мови і літератури у рейтингову оцінку за шкалою від 100 до 200 балів.

Результати тестування будуть розміщені на інформаційних сторінках учасників ЗНО до 25 липня.

Після цього школи отримають результати державної підсумкової атестації випускників, які виявили бажання проходити державну підсумкову атестацію з української мови.

Результати зовнішнього оцінювання у вигляді рейтингових оцінок за шкалою 100-200 балів будуть передані до відповідного реєстру в Єдиній державній електронній базі з питань освіти.

Учасники тестування, які не змогли взяти участь в зовнішньому оцінюванні через об’єктивні причини, можуть до 6 липня подати до регіонального центру оцінювання якості освіти заяву про участь у додатковій сесії ЗНО.

Додаткова сесія ЗНО у 2020 році відбудеться з 23 липня до 11 серпня.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x