У Черкасах триває прийом проектів громадського бюджету

У Черкасах триває прийом проектів громадського бюджету

Від 1-ого до 30-ого липня триватиме прийом проектів у рамках програми «Громадський бюджет м. Черкаси на 2019 – 2022 роки». Це – чудова нагода всім небайдужим жителям нашого міста реалізувати власні соціальні ініціативи за бюджетні кошти. У 2021 році на реалізацію проектів громадського бюджету спрямують 25 млн грн. Про це інформують у пресслужбі Черкаської міської ради.

Бланк-заявку можна знайти за посиланням http://chmr.gov.ua/ua/text.php?s=34&s1=468.

Яким має бути проект?

Проект – пропозиція, завдання, яка подана автором та не суперечить діючому законодавству, реалізація якої перебуває в межах компетенції виконавчих органів Черкаської міської ради.

Проект повинен відповідати критерію загальної доступності жителів до виконаного проекту, має конкретно визначене місце реалізації та бути спрямованим на вирішення окремої проблеми протягом бюджетного року в місті Черкаси.

Які проекти не приймаються до розгляду?

1) містять ненормативну лексику, наклепи, образи, заклики чи натяки на насильство чи суїцид, повалення влади, зміну конституційного ладу країни, підрив авторитету органів влади управління та місцевого самоврядування.
2) розраховані тільки на виконання проектної документації;
3) носять фрагментарний характер (виконання одного з елементів в майбутньому вимагатиме прийняття подальших елементів);
4) суперечать діючим програмам міста (дублювання проєктів, що передбачені в діючих міських цільових програмах);
5) суперечать чинному законодавству України;
6) передбачають витрати на утримання та обслуговування, що перевищують вартість реалізації проекту.

Хто може подати проект?

Громадянин України віком від 14 років, який офіційно зареєстрований у Черкасах або може надати довідку про місце роботи, навчання, служби чи інші документи що підтверджують проживання в місті.

Проекти поділяються на дві категорії, а саме:

*бюджетні проекти – мають приналежність до установ, що фінансуються за рахунок коштів міського бюджету (школи, лікарні, бібліотеки, дошкільні навчальні заклади, тощо). Обсяг коштів у зазначеній категорії визначається в межах 50 відсотків від загальної суми, що виділено на реалізацію цієї Програми.

*громадські проекти – реалізація яких не має приналежності до установ, що фінансуються за рахунок коштів міського бюджету. Обсяг коштів у зазначеній категорії визначається в межах 50 відсотків від загальної суми, що виділено на реалізацію програми.

Проекти окремо поділяються на:

*великі проекти – визначаються серед проектів із обсягом коштів від 300,000 до 2000,000 грн., у межах 80 відсотків загальної суми визначеної Програмою на наступний рік.
*малі проекти – визначаються серед проектів із обсягом коштів від 50,000 тис. до 299,999 грн., у межах 20 відсотків загальної суми визначеної Програмою на наступний рік.

У випадку нестачі коштів на реалізацію чергового проекту за кількістю балів у межах відповідної суми, переможцем визнається наступний проект відповідного обсягу за кількістю балів, реалізація якого не призведе до перевищення суми визначеної Програмою для проектів з відповідним обсягом коштів.

У випадку, якщо проекти набирають однакову кількість голосів, місце пропозицій у списку визначається за порядковим номером у реєстрі відповідних проєктів, які допускаються до голосування. Не може бути визнано переможцем проект, який набрав менше 100 голосів.

У разі перемоги проекту, що реалізовується на території установи, закладу, яка фінансується за рахунок коштів міського бюджету, наступного року не приймаються проекти, що стосуються зазначеного закладу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x