Близько мільйона сіянців підростають у розсадниках Смілянського лісгоспу

Близько мільйона сіянців підростають у розсадниках Смілянського лісгоспу

Багато уваги приділяють у Смілянському лісгоспі вирощенню сіянців та догляду за ними. Починаючи з 2008 року, підприємство переорієнтувалося на європейські стандарти і успішно практикує створення лісових культур дуба звичайного сіянцями із закритою кореневою системою. Ця технологія має значні переваги над звичним методом вирощування, адже після проростання сіянець не треба викопувати, обрізати корінь. У такий спосіб формується міцна коренева система, яка не пошкоджується при пересадці у відкритий ґрунт. Про це інформують у Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Окрім того, вирощений посадматеріал із ЗКС приживається майже стовідсотково, не боїться негативного впливу бур’янів, не потребує ручного догляду.

Два роки тому у лісгоспі започаткували вирощування сіянців дуба звичайного у касетах. Для цього підприємство закупило 7330 штук касет (на 110 тис. посадкових місць). А також для створення оптимальних умов вирощування придбали дві теплиці типу «Фермер Профі-10» загальною площею 660 м2, які встановили у Будянському та Мліївському лісництвах. бур’янів, не потребує ручного догляду.

Цієї весни у розсадниках лісгоспу створено 1,43 га посівів лісових культур, серед яких – сосна звичайна, дуб звичайний, дуб північний, горіх чорний та інші породи. Загалом на цій площі підростає близько одного мільйона сіянців, з них – дуба звичайного із ЗКС – 152 тис. штук, в тому числі 42 тис. штук сіянців у пакетах та 110 тис. штук у касетах, що забезпечить усі лісництва підприємства високоякісним та ефективним посадковим матеріалом для проведення лісокультурної кампанії наступного року.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x