Черкаські лікарі обговорили питання профілактики ВІЛ-інфекції

Черкаські лікарі обговорили питання профілактики ВІЛ-інфекції

На базі КНП «Третя Черкаська міська поліклініка» ЧМР відбувся тренінг для фтизіатрів та інфекціоністів Черкаської області та м. Черкаси. Цей захід проведено з метою підвищення рівня поінформованості лікарів щодо особливостей клінічних проявів туберкульозу при ВІЛ-інфекції, профілактики та лікування цього захворювання у ВІЛ-інфікованих та їх взаємозв’язок, а також антиретровірусного лікування (АРТ) ВІЛ-інфекції при поєднаній патології обох цих хвороб. Про це «Нову Добу» поінформували в прес-службі міської ради.

Організатори тренінгу – НУО Черкаське обласне відділення ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» спільно із КЗ «Черкаський обласний протитуберкульозний диспансер» та КЗ «Черкаський обласний центр профілактики та боротьби зі СНІДом».

У доповідях фахівців розглянуто актуальні питання лікування внелегеневого туберкульозу, сучасні ендоскопічні методи його діагностики, особливо в дітей. Детально роз’яснено особливості призначення антиретровірусної терапії( АРТ) та показання до АРТ при ко-інфекції ВІЛ +ТБ.

Також було обговорено основні питання профілактики туберкульозу та ВІЛ – інфекції.

Черкаські лікарі закликають мешканців міста:

«Уникнути зараження СНІДом та туберкульозом не так складно, як вже існуючу інфекцію. Тому варто докладати всіх зусиль для того, щоб і нас, і наших дітей минула ця біда».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x