Черкаські діти намалювали податки

Черкаські діти намалювали податки

Днями журі 2 (обласного) етапу конкурсу «Очима дитини про бюджет країни» вирішило доволі складне завдання – із двохсот напрочуд гарних дитячих творчих конкурсних робіт вибрати лише декілька. Інформують в ГУ Міндоходів.

«Черкаські діти завжди достойно представляли нашу область і посідали призові місця на Всеукраїнському рівні. Думаю, зараз ми виступимо не гірше. Бо ви бачите, яке тут розмаїття малюнків», – зауважив в.о. начальника Головного управління Міндоходів у Черкаській області Володимир Коломієць.

За його словами, цей конкурс молодь знає дуже добре – дотепер він називався «Податки очима дітей» і проводився 10 років поспіль. В.Коломієць відмітив важливу роль конкурсу як для дітей, їх батьків так і для країни в цілому. Так, поряд з вихованням податкової і митної культури підростаючого покоління та ознайомлення учнівської молоді з професією фахівця податкової та митної справи, конкурс, ми маємо «на виході» обізнаних, сформованих сумлінних платників. Молодь, яка може скласти свій бюджетний план, самостійно порахувати податки, знає закони і навіть дасть фори деяким підприємцям. Також немало переможців конкурсу побажали навчатися у податковому відомчому закладі і отримали направлення, а потім – працевлаштування. В.о. начальника Черкаської митниці Міндоходів Сергій Кореніцин висловивши сподівання, що наступного року буде набагато більше робіт митної тематики, відмітив, що дуже радий взяти участь у роботі журі, адже такий захід є однією з ефективних форм взаємодії з громадськістю.

Для визначення призових робіт членам журі було запропоновано відмітити уподобані художні твори картками з позначками «1», «2» та «3». Також запропоновано відзначити дитячі роботи карткою з позначкою «ЗМІ» і таким чином підтримати їх виконавців присутнім на заході журналістам.

Перше місце за напрямком «Художні твори» посіли:
– 9-річна Безкопильна Віра з смт.Драбів з роботою «Платіть податки до бюджету – буде багата Україна» (вікова категорія 9-11 років);
– 12-річна Похил Анастасія з м.Сміла з роботою «Бджілки носять в вулик мед, щоб наповнився бюджет!» (вікова категорія 12-15 років).

Друге місце за напрямком «Художні твори» вибороли:
– 11-річний Перевертайло Костянтин, м.Канів з роботою «Лісова податкова» (вікова категорія 9-11 років);
– 9-річна Константінова Дарина, смт.Драбів, робота «Сплачені податки – бюджет в достатку» (вікова категорія 9-11 років);
– 15-річна Данилевська Юлія з м.Канів, робота «Повний бюджет – квітуча Україна» (вікова категорія 12-15 років).

Третє місце за напрямком «Художні твори»:
– 11-річна Куценко Валентина, м.Тальне, робота «Щоб жилось усім нам гарно, Платить податки треба справно. Ось тоді прийде в наш край Життя чудове, наче рай!» (вікова категорія 9-11 років);
– 10-річна Жук Вероніка, смт.Драбів, робота «Багатий бюджет – щасливі всі!» (вікова категорія 9-11 років);
– 14-річна Рудик Анастасія з смт.Драбів, робота «Цілий рік бюджет багатий, бо поповнили його податки» (вікова категорія 12-15 років);
– 14-річна Машкова Антоніна з Черкас, робота «Де промисловість сучасна стабільна, там на податках зростає країна» (вікова категорія 12-15 років).

Спеціальну відзнаку (вибір журналістів ЗМІ) отримала робота 14-ти річної христинівчанки Анастасії Діскаленко «Наш півник-податок охороняє скарбницю, Гроші бережемо, як свою ми зіницю, Виплати ми отримуємо вчасно, В країні чудовій все буде прекрасно».

Перше місце за напрямком «Літературні твори» посіли твори:
– 10-річного Богдана Коробова з с.Ліпляве, Канівського району «Казка про те, як ми, діти, розуміємо необхідність податків» (вікова категорія 9-11 років);
– 14-річної Харченко Дар’ї з м.Умань «Що таке бюджет?» (вікова категорія 12-15 років).

Друге місце за напрямком «Літературні твори» виборола 10-ти річна Франчук Каріна, м.Умань з роботою «Очима дитини бюджет України» (вікова категорія 9-11 років).

Третє місце за напрямком «Літературні твори»:
– 11-річна Кравець Олена, м.Умань, робота «Очима дитини про бюджет України» (вікова категорія 9-11 років);
– 12-річний Коваль Анатолій з с.Леськи Черкаського району, робота «Роздуми про значення податків» (вікова категорія 12-15 років).

Додаткову відзнаку отримала робота 17-річного уманчанина Назарія Джеваги «Підвищення податків моїми очима».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x