У Смілі затримали крадія-домушника

У Смілі затримали крадія-домушника

Молодик приїздив до Сміли обкрадати приватні будинки. При вдалих двох спробах зловмисник зважився і на третю, але на заваді йому стали правоохоронці. Його дії кваліфіковані слідчим за статтею 185 Кримінального кодексу України. Про це «Нову Добу» поінформували в прес-службі СЗГ УМВС України в Черкаській області.

До співробітників Смілянського міськвідділу міліції із заявою про крадіжку звернулась 37-річна місцева жителька. Жінка розповіла, що повернувшись увечері додому, вона виявила відсутність новенького плазмового телевізора. Потерпіла вказала, що вдома її не було лише декілька годин і за цей час непроханий гість понишпорив у хаті.
На місце пригоди відразу прибула слідчо-оперативна група. Експерти працювали над виявленням слідів та інших речових доказів, слідчі спілкувалися з потерпілою, а співробітники карного розшуку опитували сусідів і перевіряли раніше судимих осіб за аналогічні злочини. Від випадкових свідків, правоохоронці дізналися цікаву інформацію – приблизно в період вчинення крадіжки люди бачили, як неподалік від будинку потерпілої стояв припаркований автомобіль – таксі. Як з’ясувалося, один з місцевих таксистів дійсно забирав звідти клієнта з телевізором, якого відвіз до одного з містечок сусіднього району. Встановивши прикмети підозрюваного та приблизне його місце проживання, правоохоронці планували вирушити на пошуки, аж раптом надійшла ще одна важлива інформація – особа, яка підозрюється в крадіжці знову з’явилася в Смілі.

На одній із вулиць міста підозрюваного молодика було затримано і доставлено до міськвідділу міліції. Ним виявився 23-річний житель одного із районів Черкаської області. Під тиском незаперечних доказів зловмисник зізнався у вчиненні кримінального правопорушення, а також ще в одній крадіжці, яку він вчинив незадовго до цього. Першу крадіжку він вчинив під час візиту до своїх знайомих. Йому пригледівся один приватний будинок на виїзді з міста. Вислідивши, коли господарі залишать свою оселю, молодик проник всередину та викрав 2400 доларів США. Гроші витрачав на власні розваги та алкоголь. Коли їх залишилося замало – знову приїхав у Смілу, знайшов інший будинок та вчинив чергову крадіжку.

На сьогодні слідчим відділом Смілянського міськвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Зловмисника взято під варту. Триває досудове розслідування.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x