На Смілянщині колишній в’язень обкрадав будинки

На Смілянщині колишній в’язень обкрадав будинки

У Смілянському районі дільничний затримав зловмисника, який щойно звільнився з в’язниці та вчинив серію крадіжок. Колишній в’язень не з’явився для постановки на облік до міліції, а продовжив своє кримінальне минуле. Скоївши за декілька днів чотири крадіжки, він все ж таки потрапив у поле зору міліції та відповідатиме за вчинене сповна. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі СЗГ УМВС України в Черкаській області.

До Смілянського міськвідділу міліції почали звертатися жителі одного із сіл району із заявами про крадіжки. Вночі, коли господарі відпочивали, злодій викрадав з їх домоволодінь все, що потрапляло до рук: велосипеди, домашню птицю та інші речі, які можна було продати. До пошуків крадія приступив дільничний інспектор Смілянського міськвідділу міліції, який обслуговує вказане село.

Міліціонер опитував місцевих жителів та перевіряв осіб, раніше судимих за аналогічні кримінальні правопорушення. Декілька днів наполегливої роботи дали очікуваний результат. Правоохоронець довідався, що нещодавно в селі з’явився всім добре відомий місцевий житель, який щойно повернувся з місць позбавлення волі. Місцеві жителі розповідали, що за весь час, коли він проживав у селі, постійно відбувалися крадіжки. Знайти підозрюваного чоловіка виявилось непросто, він постійно мандрував, проте наполеглива праця принесла свої результати – в одному з районів міста міліціонер виявив та затримав зловмисника.

Підозрюваним виявився 55-річний непрацюючий раніше неодноразово судимий житель одного із сіл району. Під час розмови зі слідчим, підозрюваний зізнався у вчиненні серії крадіжок та розповів, що декілька днів тому він звільнився з місць позбавлення волі. Оскільки грошей на проживання бракувало, чоловік взявся за старе. Спершу викрав курей, наступної ночі викрав велосипед, який відразу ж продав за 150 гривень. Так щодня він вчиняв все нові крадіжки, поки не був затриманий правоохоронцями.

На сьогодні слідчим відділом Смілянського міськвідділу міліції відкрито ряд кримінальних проваджень за ч. 1 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років. Триває слідство.

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x