Дороги області, районів та сіл передадуть місцевій владі

Дороги області, районів та сіл передадуть місцевій владі

Незабаром на балансі Укравтодору залишаться автомобільні дороги лише державного значення, решту шляхів загального користування передадуть у комунальну власність місцевих органів влади. Відповідні зміни до законодавства вже розробляються. Про це розповів голова Держагентства Олександр Малін під час Міжнародного транспортного тижня в Одесі, повідомляє прес-служба Укравтодору.

За словами Маліна, такий розподіл дорожньої мережі дасть змогу обслуговувати та ремонтувати автодороги, як за кошти дорожнього фонду, яких завжди обмаль, так і за гроші місцевих бюджетів.

На його думку, лише за таких умов можливе задоволення потреб місцевої громади й оптимальне використання обмежених матеріальних ресурсів. Відтак з майже 170 тисяч км доріг загального користування в комунальну власність обласних, районних і сільських рад буде передано близько 100-130 тисяч км. Це дозволить Укравтодору зосередитися на реабілітації існуючих автомобільних доріг, які є складовими міжнародних транспортних коридорів, а в перспективі – будівництві нових автомагістралей.
Сьогодні Державне агентство автомобільних доріг України утримує 169 тисяч км автомобільних доріг загального користування державного та місцевого значень. Утримання ж вулиць і доріг у населених пунктах – компетенція місцевих органів влади.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x