На Черкащині планується ремонтування доріг

На Черкащині планується ремонтування доріг

Сьогодні під час координаційної наради одне із важливих питань, внесених на порядок денний, стосувалося стану автомобільних доріг області. Про це «Нову Добу» поінформували в прес-службі ОДА.

Із доповіддю на зазначену тему виступив заступник начальника з фінансово-економічних питань Служби автомобільних доріг у Черкаській області Роман Швидкий. Він охарактеризував стан шляхів Черкащини як задовільний, однак зазначивши, що «є чимало ділянок доріг та мостових переходів, які перебувають у критичному стані та вже давно потребують капітального ремонту».

Роман В’ячеславович поінформував присутніх про те, що на балансі Служби перебуває трохи більше 6-ти тисяч км доріг. Це дороги загального користування, до яких належать державні, національні та регіональні дороги. Їх утримання забезпечують 23 підрозділи ДП «Черкаський облавтодор».

Він також додав, що на 2014 рік річні фінансові плани зменшені й сягають усього 78 млн. 574 тис. грн. на дрібний поточний ремонт та експлуатаційне утримання доріг, тоді як у 2013 р. сума сягала 127 млн. грн. Для порівняння: план на І квартал 2013 р. сягав більше 37 млн. грн, а на І квартал 2014-го – більше 16 млн. Як помітно, цього року обсяг фінансування зменшився на третину, в той час як вартість 1 м2 покриття істотно зросла (з 170 до 230-250 грн).

Щороку Служба подає в Укравтодор пропозиції щодо ремонту автомобільних доріг Черкащини. На 2014 рік сума необхідних коштів складає 490 млн. 600 тис. грн. І хоча подані пропозиції ще не погоджено, проте на виділені у майбутньому кошти заплановано відремонтувати дороги протяжністю 183 км. Це 35 об’єктів, які першочергово потребують поточного та капітального ремонтів.

До них належать ділянки дороги Н-16 Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань в межах Шполянського (об’їзна дорога) та Черкаського районів; дорога М-05 Київ-Одеса в межах Уманського, Жашківського, Маньківського районів; дорога Н-08 в межах Чорнобаївського та Золотоніського районів та дорога Т-2403 в межах Жашківського району.
За словами Романа В’ячеславовича, серйозної уваги дорожників потребують мости.

Наприкінці свого виступу Роман Швидкий зазначив, що з початку року працівники Служби автомобільних доріг у Черкаській області встановили та замінили 176 дорожніх знаків, нанесли розмітку на проїжджу частину на 9-ти км доріг, вирубали поросль на дорогах протяжністю 57 км, відремонтували 100 погонних метрів бар’єрної огорожі. На усі ці потреби використали майже 600 тис грн.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x