Земельні ділянки під Геронимівкою продали двічі

Земельні ділянки під Геронимівкою продали двічі

Викрито злочинну схему подвійної передачі земельних ділянок у власність. Це виявила перевірка прокуратури Черкаської області.
Загальна вартість земель сягає понад 2 млн грн. Про це «Нову Добу» поінформували в прес-службі прокуратури Черкаської області.

Прокурори перевіряли діяльності Головного управління Держземагенства у Черкаській області. Службові особи управління у березні поточного року протиправно видали накази, якими передали 3,2 га земель сільськогосподарського призначення, розташованих в адміністративних межах Геронимівської сільської ради, у власність 41 громадянину. Підставою до вказаних дій стала землевпорядна документація, яка була розроблена з порушення закону та затверджена Дерземагенством на підставі незаконного дозволу Черкаської районної державної адміністрації.

Разом з тим вказані земельні ділянки ще у 2007 році вже були передані у власність іншим громадянам. З метою приховання цього факту та слідів злочину, посадові особи вказаних органів вдалися до знищення документації, яка надалі стала підставою для видачі первинних державних актів. Завдяки своєчасному втручанню прокуратури області більша частина документації була збережена.

За даним фактом прокуратурою розпочате кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x