Через дощі каналізація Черкас переповнена

Через дощі каналізація Черкас переповнена

Кінець травня й початок червня ознаменувалися для Черкас нестійкими погодними умовами — спеку змінювали дощ, град, грози й шквальний вітер. Метеорологи зазначають, що винні у цьому циклони з дощами, які створювали погодні катастрофи в Західній Європі й поступово наблизилися до Центральної України.

Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі КП «Черкасиводоканал».

Такі складні погодні умови вплинули й на стан водопровідних і каналізаційних мереж, що перебувають на балансі КП «Черкасиводоканал».

«Через дощі переповнені зливова та госпфекальна мережі каналізації, – зазначає начальник цеху мереж водопостачання та водовідведення Василь Литвиненко. – Своєю чергою, це призвело до просадок, провалів ґрунту й асфальтобетонного покриття навколо оглядових колодязів та в місцях проведення аварійних розкопок».
За словами головного інженера підприємства Григорія Руденка, дощі призвели до збільшення на 20-30 тис. м3 на добу перекачаних стоків на очисні споруди «Азот».

Більше ніж на 20-ти адресах міста аварійні бригади Водоканалу виконали підсипку провалів та просадок, використавши ґрунт, пісок та щебінь. Також в подальшому планують асфальтувати ці місця.

Згідно з графіком виконання планово-попереджувальних робіт і ліквідації наслідків понаднормових опадів, служби КП «Черкасиводоканал» займаються профілактичними роботами, герметизацією колодязів, заміною залізобетонних люків на полімерпіщані антивандальні люки виробника ПП «KASIO».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x