Черкащан запрошують на виставку раритетних картин

Черкащан запрошують на виставку раритетних картин

З 29 травня по 13 червня, Черкаський художній музей запрошує черкащан і гостей міста подивитися на унікальну виставку «Ювілейний вернісаж». Про це «Нова Доба» дізналася з власних джерел.

У виставкових залах представлені картини написані на зламі епох. Як зазначила під час урочистого відкриття виставки працівниця музею Ольга Подосьонова: «Ми маємо можливість подивитися, які картини писали художники більше ста років тому: в кінці ХІХ – початку ХХ сторіччя, та ознайомитися з роботами наших сучасників, які написані наприкінці ХХ – початку ХХІ сторіччя. Оцінити наскільки змінилася техніка малюнку, акценти майстрів, культура тощо».

Зокрема, Ольга Миколаївна виділила «візитівку» виставки – роботу віденського художника Карла Кауфманна «Морська гавань» написану в 1902-му році. Роботи цього художника виставляють на «Sotheby\’s» і «Christies». Також експерт відзначила картину «Дорога в лісі». Написана другом Іллі Репіна Іваном Рашевським, вона унікальна, бо більшість робіт цього художника були втрачені під час Другої світової війни.

Як зазначила, під час урочистого відкриття арт-проекту, менеджер готельно-ресторанного комплексу «Апельсин» Валентина Піскун: «На цій виставці, ініційованій ГРК «Апельсин», представлені роботи, які можна буде придбати на мистецькому аукціоні. Наступного тижня виставка буде доповнена роботами аквареліста зі світовим ім’ям – Дмитра Ачкасова. Дмитро Ачкасов володіє оригінальною живописною манерою, він мало не єдиний у світі аквареліст, який пише в незвичайному форматі (панорами завдовжки до 2 м) з високим ступенем деталізації зображення. На урочисте відкриття своєї виставки та аукціон маестро завітає у Черкаси».

Аукціон відбудеться 14-15 червня в «Апельсині» і стане однією з родзинок святкування 50-річного ювілею «Апельсину». На території «Апельсину» черкащан у ці дні чекає безліч приємних сюрпризів: дитяче свято, показові виступи спортсменів, музично-розважальна програма, конкурс краси, смачні частування від шеф-повара ресторану… І головне, під час святкування, буде встановлено п’ять рекордів Гіннеса».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x