На Черкащині в автошляхи цьогоріч закатають майже 70 мільйонів гривень

На Черкащині в автошляхи цьогоріч закатають майже 70 мільйонів гривень

На Черкащині в автошляхи цьогоріч закатають майже 70 мільйонів гривень. І це лише на ямковий ремонт. Аби відремонтовані дороги вціліли, а новий асфальт не зійшов уже з першим дощем, районним посадовцям провели дорожній лікнеп. Олена Берестенко бачила.

У районних чиновників – ранкова нарада прямо посеред дороги. Зо два десятки посадовців слухають лекцію головного дорожника області. На геронимівській трасі саме латають ями. Куди ремонтники підуть далі і чиїм коштом приводитимуть до ладу автошляхи по районах – тема номер один.
Петро Данилишин, начальник управління АПК Черкаської РДА: \”В якому стані дороги, кому належать? Де державні, де місцеві, де комунальні? Як їх обслуговувати, як їх будуть фінансувати? За які кошти – обласні, державні чи місцеві?\”.
Більше третини обласних доріг аж кричать про ремонт, кажуть в облавтодорі. Та наразі їм світить лише ямковий. На нього держава дала майже 70 мільйонів гривень – половину від потреби. Першими залатають автошляхи міжнародного та державного значення.
Олександр Притула, заступник директора ДП \”Черкаський облавтодор\”: \”Це в межах Смілянського та Черкаського району, а також в межах Жашківського, Маньківського й Уманського районів\”.
Не лише порожня скарбниця додає клопоту комунальникам. Справжні вороги доріг, кажуть, – це фури. Ті добивають старі шляхи і нівечать уже відремонтовані.
Олександр Северин, директор ДП \”Черкаський облавтодор\”: \”Ми вже й знаки поставили, щоб лише вночі вони їздили. Ці машини дуже розбивають дороги. Якщо, скажімо, дороги тут максимум для \”КамАЗів\”, а тут їздять сімдесятитонники й вісімдесятитонники… наші дороги для такого не призначені\”.
Ось так дорожники лататимуть автошляхи все літо. Сподіваються, що погода їхній роботі лише сприятиме.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x