На Золотоніщині підбивають підсумки посівної

Тяжкою була посівна. Непрогнозований стрибок цін на пальне, мінеральні добрива, практично недоступність кредитних ресурсів, недосконалість земельного законодавства, малі фінансові заощадження господарств у зв’язку з низьким рівнем цін на вирощену продукцію будь-кого могли кинути у відчай. Та тільки не наших аграріїв. Нагромаджений роками досвід, любов до поля, патріотизм дозволили з честю вийти із складного становища. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі Золотоніської РДА.

Пересіяно ярими культурами більше 2 тис.га озимих зернових та озимого ріпаку, які загинули. Посіяно близько 3 тис. га ранніх ярих культур, серед яких 942 га гороху та 338 га цукрових буряків, які, на жаль, стають рідкістю на наших полях.

Але основна посівна прийшла трохи пізніше. Адже впродовж 14-18 днів було посіяно 11,4 тис. га соняшнику, 34,5 тис. га кукурудзи на зерно та силос, 5,5 тис. га сої, 0,6 тис. га сорго. У сільськогосподарських підприємствах посіяно 1,5 тис. овочевих культур та посаджено 0,4 тис. га картоплі.

Сьогодні радують погляд лани, що наливають колос, рядочки просапних культур. Хімічний обробіток культур виконано на 68,9 тис.га. Разом з ним ведеться підживлення стимуляторами та мікроелементами.

Сьогодні уже чудово видно ефективність хімічних засобів захисту рослин, помилки в їхньому виборі, дію і післядію «того, що дешевше».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x