Черкащанин викрав 12 каналізаційних люків

Черкащанин викрав 12 каналізаційних люків

Дільничні інспектори міліції затримали 42-річного жителя Черкас, який викрав 12 кришок каналізаційних люків. Своїми діями зловмисник завдав місту збитків на суму близько 8000 гривень. Підозрюваний затриманий, йому загрожує до п’яти років ув’язнення. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі СЗГ УМВС України в Черкаській області.

До чергової частини Соснівського райвідділу міліції почали надходити повідомлення про зникнення каналізаційних люків. На кожне таке повідомлення виїжджала слідчо-оперативна група, проводився комплекс відповідних заходів, проте встановити викрадача не вдавалося. Дана справа була взята на контроль керівництвом райвідділу, адже викрадач, окрім нанесення збитків місту, ставив під загрозу здоров\’я людей – у відкриті колодязі в будь-який момент могли потрапити неуважні перехожі.

Аналізуючи місця та спосіб вчинення крадіжок, правоохоронці зробили висновок, що до крадіжок причетна одна й та сама особа. Було розроблено план профілактичного відпрацювання території даних мікрорайонів. Насамперед перевірялися пункти прийому металобрухту. В ході проведених заходів, дільничні інспектори дізналися, що протягом певного часу в один із приймальників приходив чоловік, який приносив частини розбитого металу, які ззовні схожі на уламки каналізаційних люків. Отримавши прикмети підозрюваного, правоохоронці розпочали його пошуки.

Наступного дня, в ході проведення відпрацювань одного із мікрорайонів міста міліціонери побачили чоловіка, який відповідав опису розшукуваного. Крім того, чоловік ніс в руках кришку каналізаційного люка. Працівники міліції затримали злодія та доставили його до Соснівського райвідділу міліції.

В розмові зі слідчим затриманий у всьому зізнався та розповів, що в такий спосіб вирішив заробляти на прожиття. Про те, що через його дії могли постраждати стороні особи він навіть не замислювався. Зловмисник розповів, що виходив на «справу» вночі. Знімав кришки з люків та ніс додому, де розбивав на дрібні шматки, після чого здавав на металобрухт. Отримані таким чином кошти використовував на власні потреби.

Наразі відносно крадія відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 185 (Крадіжка) Кримінального Кодексу України. Санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до п’яти років. Проводиться перевірка щодо можливої причетності чоловіка до вчинення схожих кримінальних правопорушень на території міста.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x