На Чорнобаївщині вирощують кролів переважно м’ясних порід

На Чорнобаївщині вирощують кролів переважно м’ясних порід

Нещодавно в місті Черкаси відбулася ХХХІІІ обласна виставка, де було представлено обладнання, корми та сучасні технології розведення кролів та хутрових звірів, а також проведена наукова конференція. У роботі заходу взяли участь передові підприємства та одноосібні господарства по розведенню кролів та хутрових звірів Черкаської області та інших областей України.

Від Чорнобаївського району гідно представив своїх породистих кролів житель села Великі Канівці – Олександр Пилипенко, якого було нагороджено дипломом та медаллю.

Про це «Новій Добі» повідомили в Чорнобаївській райдержадміністрації.

Розведенням кролів в Чорнобаївському районі займаються виключно одноосібні господарства. Згідно статистичних даних, в районі налічується 3 672 голів кролів, зокрема, 1 157 голів кролематок.
На жаль, чисельність кролепоголів’я району з роками не збільшується, хоча м’ясо кроликів – це 3-4 кілограми високобілкового, дієтичного, поживного м’яса, а також шкіра для виготовлення виробів з хутра, що є додатковим прибутком.

В районі утримуються різні породи кролів, в основному м’ясо-хутрових напрямків, зокрема: білий велетень, сірий велетень, каліфорнійська, метелик, радянський мардер, радянська шиншила. Останнім часом підприємці почали все більше розводити м’ясні породи кролів: бельгійський фланер (жива вага 6-7 кг, а іноді вага досягає12 кг), срібляста, венська блакитна, чорно-бура вітчизняної селекції, а також пухові породи.

Найбільша кількість кролів (понад 200 голів) утримується населенням у Великоканівецькій, Богодухівській, Великобурімській, Ленінській, Крутьківській сільських радах.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x