Лісівники й рятувальники ліквідували в Дахнівці пожежу. Умовну…

Лісівники й рятувальники ліквідували в Дахнівці пожежу. Умовну…

Учора, 4 червня в Дахнівському лісництві Черкаського лісгоспу лісівники та рятувальники провели тактико-спеціальні навчання з ліквідації умовної лісової пожежі. Мета заходу – на практиці відпрацювати взаємодію пожежно-рятувальних підрозділів Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства та Управління ДСНС України в Черкаській області, Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Черкаської ОДА й інших служб щодо ліквідації надзвичайної ситуації, пов’язаної з пожежею в лісовому масиві. У заході також взяли участь курсанти Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля.

Про це «Новій Добі» повідомили в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

За задумом навчань, низову пожежу на площі в 1 га, яка поширюється в південно-східному напрямку, виявили працівники Дахнівського лісництва під час патрулювання лісових насаджень. Одразу ж до місця загорання прибула чергова група працівників лісового господарства з ранцевими вогнегасниками, які є найбільш ефективним засобом гасіння пожеж на початковій стадії. Згодом прибула спеціалізована техніка – трактор з плугом для оборювання осередку полум’я, трактор з ґрунтометом, пожежний модуль (на базі автомобіля УАЗ), пожежні автомобілі, за допомогою яких відбувалася боротьба з вогнем. На допомогу лісівникам був направлений пожежно-рятувальний підрозділ Управління ДСНС України в Черкаській області, який також продемонстрував вміння та навички з ліквідації загорання в лісі. Загін курсантів Черкаського інституту пожежної безпеки провів остаточне гасіння невеликих осередків низової пожежі.

З боку все виглядало по-справжньому, загроза від вогню була невигадана, та учасники навчань справилися з усіма поставленими завданнями на відмінно. Завдяки чіткій та злагодженій роботі всіх підрозділів загорання було швидко локалізовано та ліквідовано. На навчаннях були продемонстровані різні методи боротьби з лісовими пожежами та перевірено боєздатність техніки, готовність особового складу до всіх необхідних дій на випадок виникнення лісових пожеж в природних екосистемах. Крім того, був розгорнутий штаб з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, відпрацьовано взаємодію та порядок організації всіх підрозділів, які залучаються для гасіння великих лісових пожеж.
Лісівники й рятувальники ліквідували в Дахнівці пожежу. Умовну…
Директор Черкаського лісгоспу, на території якого відбулися навчання, подякував рятувальникам за взаєморозуміння та професійні відносини, які існують нині. Андрій Віталійович висловив переконання, що й надалі така співпраця та оперативна взаємодія триватиме, адже це йде на користь спільній справі – охороні лісів від пожеж.
Лісівники й рятувальники ліквідували в Дахнівці пожежу. Умовну…
Залишився задоволеним проведеними навчаннями перший заступник начальника Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Василь Горда.
– Дуже важливо, що є порозуміння між лісовою пожежною службою та рятувальниками. Коли ми виявляємо невеликі загорання в лісі, то справляємося з ними самостійно, адже маємо підготовлений особовий склад та достатню кількість спеціальної техніки й інвентарю. Сьогодні ж ми відпрацювали взаємодію на випадок великих загорань у лісі. Навчання показали високу організацію та готовність всіх підрозділів, які брали в них участь, до спільних дій у випадку лісових пожеж, – зазначив Василь Іванович.
Лісівники й рятувальники ліквідували в Дахнівці пожежу. Умовну…
В цьому році в лісах управління вже трапився 21 випадок загорань на загальній площі майже в 5 гектарів. Середня їх площа – невелика, що свідчить про оперативне реагування лісгоспів та вчасну локалізацію лісових пожеж. Та, не зважаючи на це, вкотре звертаємося до населення: пам’ятайте, що пожежа – це найбільший ворог лісу, тож будьте обережні з вогнем у зелених масивах!

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x