Почастішали випадки викрадення кришок люків

Почастішали випадки викрадення кришок люків

З початку року у Черкасах викрадено понад 80 чавунних кришок люків оглядових колодязів на водопровідних та каналізаційних мережах міста. Особливо крадії активізувалися у травні – лише за цей місяць викрадено 31 кришку, що завдало збитків КП «Черкасиводоканал» на 49 тис. грн.

Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі КП «Черкасиводоканалу».

Такі дії зловмисників не тільки завдають матеріальної шкоди «Водоканалу», адже заміна одного люка коштує від 1 000 до 1 700 грн. Водночас, викрадачі наражають на небезпеку пішоходів і автомобілістів, оскільки на місці викрадених кришок залишаються провали. Саме відсутність кришки нерідко ставала причиною нещасного випадку.

Крадіжка люків та кришок вже давно є однією з актуальних проблем для нашого міста, тому КП «Черкасиводоканал» знайшов альтернативу чавунним кришкам – люки з полімерно-піщаної композиції. Це новітня розробка, створена з урахуванням сучасних вимог техніки безпеки та екологічних норм, у комунальному господарстві. Головна їх перевага: антивандальне виконання (не цікавлять збирачів брухту, мають можливість установки запірного пристрою на кришку), легкі, довговічні, їм не шкодять перепади температур (від -60 до +60).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x