Влада хоче завершити реконструкцію очисних споруд у Золотоноші

Влада хоче завершити реконструкцію очисних споруд у Золотоноші

Уже до кінця цього року влада обіцяє завершити другу чергу реконструкції очисних споруд у Золотоноші: нині вони готові на 60 відсотків. Про це йшлося учора під час зустрічі голови облдержадміністрації Юрія Ткаченка з мером міста Віталієм Войцехівським та з керівниками відповідних структурних підрозділів. Інформують в ОДА.

Золотоніські очисні споруди звели біля хутора Гришківка ще в 1983 році. За матеріалами, наданими начальником відділу експлуатації управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Андрієм Ліпканем, вони мали переробляти усі стоки міста: від промислових підприємств, соціально-побутових закладів та багатоквартирних житлових будинків. Далі очищена вода скидалася у річку Сухий Згар. Утім, у 2002 році на очисних спорудах сталася значна аварія й відтоді проектний цикл очищення води перестав діяти в нормальному режимі.

Десять років тому там розпочали реконструкцію очисних споруд, яка триває й дотепер. Це створює незручності містянам і забруднює річки Сухий Згар та Золотоношка.
– Цю проблему ми піднімали вже кілька десятків разів. Досі нічого не змінилося і реконструкція, по суті, ніяк не зрушить із мертвої точки, – зауважив міський голова Золотоноші Віталій Войцехівський. – Ми завжди шукаємо логіку в наших діях і тупцюємо на місці: мали другу чергу запустити в травні, тепер хоч би до осені ці роботи завершити. Звісно, у вас багато подібних об’єктів і я не можу вказувати на те, який із них першочерговий. Для нас все ж таки надважливими є очисні споруди й хотілося, аби на них, зрештою, звернули увагу.

Голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко погодився, що треба чітко визначитися з планом дій, завершити другу та приступити до третьої черги реконструкції й ремонту споруд. Інакше очищення відбуватиметься не настільки ефективно.
– Зараз нам варто кинути всі свої зусилля на те, щоб якомога швидше завершити роботи з реконструкції цього об’єкта, – сказав Юрій Олегович. – Це буде наша велика перемога!

Друга черга проекту реконструкції, розповів під час зустрічі директор департаменту капітального будівництва Олег Різник, передбачає, насамперед, переобладнання двоярусних відстійників на вертикальні, ще одного – на біореактор, реконструкцію наявного біофільтру, системи знезараження та встановлення повітродувок в приміщенні механічних ґрат для біореактора. Це, кажуть, сприятиме запобіганню аварійної ситуації, покращить роботу каналізаційної мережі міста, якість очистки стоків та в цілому екологічний стан довкілля в регіоні. Комплексне завершення другої черги вимагає 12 424,747 тисяч гривень.
Роботи фінансуватимуть коштом обласного природоохоронного фонду та звертатимуться за допомогою до держави.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x