У Корсуні говорили про місцеве самоврядування та виділення земельних ділянок

У Корсуні говорили про місцеве самоврядування та виділення земельних ділянок

Днями відбулася координаційна нарада сільських та селищних голів, яку провели голова Корсунь-Шевченківської районної державної адміністрації Володимир Зуєнко та голова районної ради Григорій Гаркуша. На порядок денний наради було винесено ряд важливих питань, які потребують термінового розгляду.

Про це «Новій Добі» повідомили в Корсунь-Шевченківській РДА.

Насамперед, було розглянуто та обговорено пропозиції щодо проекту Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні. Адже реформування системи органів місцевого самоврядування можливе лише за умови широкого обговорення серед громадськості, підтримці громад та зацікавленості їх у реформуванні. Всі розуміють, що це складний і нелегкий процес, результатом якого повинне стати забезпечення повного народовладдя, децентралізація влади та фінансування, передача громадам права розпоряджатися землею, надрами тощо.

Наступне питання, яке було винесено на порядок денний та викликало жваву дискусію присутніх – реалізація державної політики у сфері земельних відносин. Учасники наради з великою зацікавленістю слухали виступ та задавали запитання начальнику Держземагенства в Корсунь-Шевченківському районі Ярославу Сколоті, зокрема, найбільше цікавила присутніх керівників сільських громад процедура безоплатного отримання земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства.

Також учасники наради заслухали начальника Корсунь-Шевченківської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління міністерства доходів і зборів в Черкаській області Валерія Процика та начальника відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури райдержадміністрації Аллу Лазаренко. Серед іншого розглянули також питання створення інвестиційної привабливості та благоустрою району.

Підбиваючи підсумки координаційної наради, Володимир Зуєнко звернув увагу сільських голів на те, що потрібно якомога частіше проводити такі засідання, а також в кожному селі потрібно скликати збори громади для визначення кола нагальних питань, які потрібно вирішувати владі.

«Оскільки ми однозначно йдемо в Європу, то повинні бути до цього готовими. Нам потрібно зростати економічно та бути дбайливими господарями в кожному населеному пункті. Всі намічені завдання можливо виконати лише при одній умові, коли кожна людина відчує свою відповідальність перед всією громадою, зрозуміє відповідальність перед майбутнім поколінням», – зазначив очільник району.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x