Байкерський зліт «Тарасова Гора» відбувся на вихідних під Черкасами

Байкерський зліт «Тарасова Гора» відбувся на вихідних під Черкасами

На Черкащину повернувся традиційний міжнародний мотофестиваль «Тарасова Гора» Зібратися після дворічної перерви байкери вирішили знову на старому місці – базі відпочинку «Придніпровська» (останні два роки байкери таборилися поблизу Переяслав-Хмельницького).

Про це «Новій Добі» повідомили в ДСНС України в Черкаській області.

Національні прапори, віночки, вишиванки і усміхнені козаки та козачки ХХІ століття, які з легкістю приборкують сотні кінських сил: 12-тий міжнародний байкерський фестиваль «Тарасова гора» цьогоріч мав яскравий національний колорит.
Враховуючи 200-річний ювілей Кобзаря прогнозовано фестиваль пройшов під гаслом «Тарасу 200 років, а нам – 12».
У програмі – традиційні розваги: виступи відомих рок-гуртів, вибір найбільш модифікованого та найбільш «саморобного» байку, стрільба з лука на точність та «стрільба» жуйкою на дальність. Також кожен бажаючий міг самостійно викувати пам’ятну монету «Тарасова гора».

Але найбільш очікуваним для жителів Черкас та Канева став, звісно, традиційний мотопробіг на Чернечу гору. Поклонитися Великому Кобзарю приїхало кілька тисяч байкерів, тож колона з мотоциклів розтягнулася на кілька кілометрів. Проте завдяки вживанню посилених заходів безпеки обійшлося без неприємних інцидентів. Про збереження життя та здоров’я учасників фестивалю спільно дбали бійці Державної служби з надзвичайних ситуацій та «Української служби порятунку».
– Організатори мотофестивалю «Тарасова гора» попередньо уклали з нами договір про забезпечення пожежної безпеки на базі відпочинку «Придніпровська», тож там цілодобово чергував пожежний автомобіль та бойовий розрахунок Золотоніської державної пожежно-рятувальної частини, – коментує начальник Золотоніського РВ Управління ДСНС України у Черкаській області Юрій Денисенко. – До того ж по табору пересувався і рятувальний патруль, у складі двох рятівників із вогнегасниками і кошмою.

Забезпечили рятувальники і комфортне та безпечне перебування байкерів у Каневі. На місці збору мото-вершників чергувала пожежно-рятувальна техніка та водолази.

– Враховуючи специфічне місце проведення фестивалю – збір байкерів біля Дніпра та 33-градусну спеку – дбати необхідно було не лише про пожежну безпеку, а й про безпеку людей на воді. Тож наші бійці тримають напоготові не лише обладнання та спорядження для ліквідації пожеж, а й рятувальні круги та мотузки для допомоги потопаючим, якщо вона знадобиться, – пояснив начальник Канівського РВ Управління ДСНС у Черкаській області Андрій Хижняк.
Окрім того, усім присутнім на фестивальних заходах роздавали листівки із правилами безпечної поведінки у екосистемах.
На щастя, завдяки профілактичним заходам фестиваль обійшовся без ексцесів.

Організатори фестивалю вдячні рятувальникам та сподіваються, що наступного року фест набуде ще більшого резонансу та збере ще більше патріотів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x