Жнива на Черкащині розпочнуться раніше

Жнива на Черкащині розпочнуться раніше

На відміну від минулих вихідних, коли середній температурний фон становив 24° тепла, що на 6º вище ніж зазвичай, а вдень повітря прогрівалося до +30+32º, вже понеділок цього тижня був відчутно прохолоднішим. І надалі тепло поступово спадатиме. Найбільш суттєві дощі ймовірні наприкінці тижня. Про це проінформував начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі обласного центру з гідрометеорології.

На погоду нашого краю почала впливати тилова частина циклону з центром над Поволжям. Прохолодне та вологе повітря, яке надходитиме до нас із північними вітрами, сприятиме розвитку досить потужних купчасто дощових хмар, тому на цьому тижні очікуються періодичні локальні грозові дощі на фоні комфортних +25+27° тепла.
Температура води у Дніпрі біля Черкас на 8 годину становила 24°.

Як зазначив Віталій Постригань, з урахуванням погодних умов, що склалися, та очікуваних надалі (за попередніми розрахунками червень очікується із середнім температурним фоном на 2° вище норми та із кількістю опадів більше норми), розвиток сільгоспкультур продовжиться прискорено. Тому аграріям необхідно бути готовими до початку жнив з 25 червня.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x