Авіабомбу та артснаряди знешкоджено під Каневом

Авіабомбу та артснаряди знешкоджено під Каневом

10 червня поблизу селища Ліпляве в лісосмузі місцевий житель виявив 11 невідомих предметів, схожих на снаряди. Після огляду небезпечних знахідок рятувальники ідентифікували їх, як 6 артилерійських снарядів часів другої світової війни калібром 75 мм, 4 артснаряди діаметром 76 мм та 1 авіабомбу діаметром 122 мм.

Про це «Новій Добі» повідомили в ДСНС України в Черкаській області.

У лісосмузі села Пшеничники та в с. Черниші під час проведення земляних робіт в полі було виявлено 2 артилерійських снаряди діаметром 75 мм.

На місці виявлення вибухонебезпечних предметів виставлена охорона з міліціонерів. Найближчим часом знайдені боєприпаси будуть знешкоджені на спеціальному полігоні піротехніками Управління.

Того ж дня, в м. Каневі під час проведення земляних робіт на городі місцеві жителі виявили 1 артилерійський снаряд діаметром 107 мм, 1 мінометну міну діаметром 82 мм було знайдено відпочивальниками на березі р. Дніпро в с. Пекарі.
На місці подій працювала група розмінування Аварійно-рятувального загону спеціального призначення м. Черкаси. Фахівці-піротехніки знищили вибухонебезпечні предмети на спеціально відведеному майданчику шляхом контрольованого підриву.
Вже сьогодні, в селі Григоровка місцевими мешканцями знайдено 10 небезпечних знахідок, серед яких 9 артилерійських снарядів калібром 76 мм та 1 артснаряд діаметром 152 мм.

На місці виявлення вибухонебезпечних предметів із складу працівників міліції виставлена охорона.
Всього з початку року на території області виявлено та знищено 218 боєприпасів часів Великої Вітчизняної війни.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x