Култур-мултур на Черкащині

Вчора на запрошення заступника голови Черкаської ОДА з гуманітарних питань, як представник Громадського люстраційного комітету, був на засіданні мистеької ради. Розглядалось питання узгодження кандидатури на вакантну посаду начальника Управління культури Черкаської ОДА.
Як відомо, такі речі вирішуються шляхом проведення конкурсу. Черкаською ОДА цього зроблено не було. На моє зауваження гуманітаний заступник сказав, мовляв у законодавстві не прописано обов\’язковість проходження кандидатів крізь конкурсну комісію.
Отже, на суд зібріння було представлено 3 кандидатури:
– Олександр Бондаренко, режисер, постановник, виконавець, ведучий багатьох патріотичних заходів за останні 10 років. Навіть у часи правління Януковича та Тулуба в Черкасах, він готував патріотичні, опозиційні заходи, в найтрагічніші часи був присутній на Майдані, де також не просто відсиджувався. Освіта – Канівське Культурно-освітнє училище.
– Наталія Осипенко, працівниця управління культури Черкаської ОДА у часи Януковича-Тулуба. Відповідної освіти не має. Має лише педагогічну освіту.
– Олексій Власов, киянин, бізнесмен, виконавчий директор міжнародного літературного конкурсу \”Коронація слова\”, продюсер багатьох проектів, пов\’язаних з мистецтвом та культурою. Освіта вища. Має рекомендації від Смілянської народної ради, редакції Київського бюро радіо \”Свобода\”, від засновників конкурсу \”Коронація слова\”, фонду \”Мистецька скарбниця\”, від національної спілки кінематографістів, Національної спілки письменників України, Черкаської організації НСПУ, фонду \”Тодось Осьмачка\”, письменниці, нардепа Марії Матіос.
І ось про що я хочу сказати. На зібранні багато говорили про необхідність докорінних змін у державі, про реформи, про кадрові питання, які необхідно вирішувати з новим підходом, про те, що новими очільниками департаментів та відомств повинні бути нові представники нової думки, патріоти, а не звичайні функціонери-держслужбовці. Усі одноголосно підтримували такі месіджі, додавали свої полум\’яні слова стосовно побудови нової України – некорумпованої, без кумівства та діячів-підлабузників та решти бюрократів.
Нарешті відбулось таємне голосування. Членам мистецької ради було роздано 20 бюлетнів. Голосування й підрахунок відбулися за участі члена самооборони та моєї, як члена люстраційного комітету. Підрахували. І перемогу, я сподіваюсь, ви здогадаєтесь, хто здобув. Правильно! Наталія Осипенко.
Тож, привітаймо себе! Не дарма відбулась Революція Гідности. Не задарма полягла у цій революції Небесна сотня. Ми вже докорінно змінюємо систему влади у державі, зокрема, на Черкащині – землі Богдана і Тараса, серці України.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x