Чи бути європейській зупинці в Черкасах?

Чи бути європейській зупинці в Черкасах?

У середмісті Черкас, навпроти облдержадміністрації виріс каркас новобудови. У місті почали будівництво зупинки європейського зразка, аналогів якої поки що в місті немає. У комплексі хочуть зробити власне саму зупинку, безкоштовний туалет і кіоск, також буде доступна мережа wi-fi. Будівництво почалося нещодавно, а вже навколо нього точаться численні суперечки. З іншого боку – зупинка біля ТРЦ «Любава-СІТІ» не відповідає жодним вимогам: завжди натовп людей, затори, люди змушені стояти під накриттям для охорони пішоходів біля будівельних об’єктів. Нова зупинка буде вміщувати в собі зупинки ТРЦ «Любава» й Театральна площа. Інформує власний кореспондент «Нової Доби».

Віталій Чернуха, головний архітектор Черкас зазначив, що зупинка біля «Любави» не може бути, адже там скоро будуватимуть 25-поверхівку: «Через місяць, може, раніше, там будуть зводити 25-поверховий будинок. Уявіть, там буде кран, будівельні матеріали. Як туди заїжджатиме транспорт? Там буде колапс. Тому було рішення виконкому про перенесення зупинки. Після розробки проектної документації». Чи взагалі здогадуються черкащани, чекаючи маршрутку біля «Любави», що за тієї огорожею виритий великий котлован для майбутнього будівництва.

Чи бути європейській зупинці в Черкасах?

Люди, які часто користуються зупинкою біля ТРЦ «Любава», зазначають, що вона незручна, пройти немає де, та й дуже часто пропускають потрібну маршрутку. До будівництва нової зупинки черкащани ставляться неоднозначно, але більшість погоджується, що вона не завадить.

Студент Сергій: «Незручна зупинка біля «Любави», дуже незручна. Набагато ефективніше для людей, будувати нову зупинку, хоча тепер відстань між найближчими, вул. Котовського й Будинок торгівлі, буде значною».
Пенсіонерка Наталія: «Набагато краще буде розташування зупинки навпроти ОДА. Там сквер, лавочки є, можна відпочити, а тут зовсім не годиться».

Чи бути європейській зупинці в Черкасах?

Ольга: «Це нормально, нічого поганого не можу сказати, тому що та зупинка біля «Любави» незручна, тісно там. А такі зупинки, європейського зразка треба місту».
Крім зупинки, у комплексі буде розміщений магазин, де продаватимуть морозиво й випічку, жодні тютюнові й алкогольні вироби там не продаватимуться.

Голова Партії пенсіонерів Володимир Миколайович Матюша підкреслив, що зупинку в центрі треба робити однозначно, адже біля «Любави» немає місця ні для людей, ні для маршруток.
Його підтримав і Вадим Комаров, житель Черкас, який зазначив, що власне не проти, щоб в центрі була така зупинка. Та й великою перевагою в цьому будівництві він вважає встановлення кіоска, де продаватимуть лише випічку та морозиво. Особливо позитивно, за його словами, що тут не буде в продажі ніякого алкоголю та тютюнових виробів.
Деякі черкащани протестують проти розміщення туалету на зупинці, та наголошують, що краще б там поставили автомат для видачі води, особливо влітку, це було б актуально. Сам же підприємець, який займається власне будівництвом, не проти піти на такі зміни.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x